Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da taksi, minibüs ve dolmuş ücretlerine yüzde 11 zam – Minibüslerde en kısa mesafe ücreti 2,75 TL oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlığında, Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezi’nde yapıldı.

2020 yılının son UKOME toplantısının konuları minibüs, taksi ve taksi dolmuş ücret tarifesi ile dolmuş ve minibüsten taksiye dönüşmek isteyen bin taksi plakası teklifleri oldu.

Toplantıda, minibüs, taksi ve dolmuş ücretleri için yüzde 11 zam önerildi. Sektör temsilcileri ise zamları düşük bularak taksi ücretlerine yüzde 20, minibüs ücretlerine de yüzde 13 zam yapılmsını, indi-bindi ücretinin de 3 Türk Lirası olmasını istedi. Konuşmaların ardından UKOME toplantısında oyçokluğu ile yüzde 11’lik zam teklifi kabul edildi.

Minibüslerde en kısa mesafe 2,75 TL oldu

UKOME kararına göre, minibüslerde en kısa mesafe 2,50 TL’den 2,75 TL’ye, en uzun mesafe 3,70 TL’den 4 TL’ye çıktı. Öğrenci ücreti, kısa ve uzun mesafede de 1,75 TL oldu.

Taksi ücretleri zamlandı

Açılış ücreti takside 5 TL’den 5,55 TL’ye, D segmentli taksiler ile C ve üstü segmentte elektrik motorlu taksilerde 5,75’ten 6,38 TL’ye, lüks taksiler de 8,50’den 9,44 TL’ye çıktı.

Havalimanlarında çalışan taksilerin renginin turuncu olması da toplantıda karara bağlandı.

İstanbulkart’a zam yok

Toplantıda İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, İstanbulkart ücretlerine zam dönemi olmasına rağmen İstanbullular’a destek olmak için bu taleplerini ertelediklerini açıkladı.

Minibüs ve taksi dolmuşların taksiye dönüşmesi teklifi reddedildi

İBB yönetiminin İstanbul’da taksiye dönüşmek isteyen 1000 minibüs ve dolmuş için hazırladığı teklif, UKOME toplantısında reddedildi.

Teklifinin oylanması öncesinde İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, “Bu hukuksuz, adaletsiz, kanuna aykırı teklifi kabul etmiyoruz” dedi. Minibüsçüler ise mağdur olduklarını söyledi.

Toplantıda personel taşımacılığı şoför yaşının 22’ye indirilmesi teklifi, tekrar görüşülmek üzere geri çekildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.