Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni yıla girerken Libya cephesi ısınıyor – Aydın Sezer ile söyleşi

Libya ve Afganistan’a asker gönderilmesini sağlayan tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde uzatılması ertesinde Libya’nın doğusundaki güçlerin komutanı Halife Hafter, “Tüm kuvvetlerimizi Libya’daki Türk kuvvetlerine karşı savaşa hazır olmaya çağırıyorum” açıklamasını yaptı. Hafter’e cumartesi Trablus’a giden Savunma Bakanı Hulusi Akar herhangi bir saldırı girişimine sert karşılık verileceğini söyleyerek yanıt verdi. Peki ama Libya’da Türkiye’nin desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti ile Hafter güçleri arasında bir barış süreci yok muydu? Tırmanan gerginliğin nedenlerini ve olası sonuçlarını Medyascope yorumcusu ve Medya Günlüğü yazarı Aydın Sezer değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.