Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs salgını sebebiyle ABD’nin New York kentinde kiracıları tahliye etmek dört ay süreyle yasaklandı

New York Yasama Meclisi pazartesi günü (28 Aralık) düzenlediği özel oturumda, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) en kapsamlı tahliye karşıtı yasalardan birini büyük çoğunlukla kabul etti. Yeni yasa uyarınca, New York şehrindeki ev sahiplerinin, özel istisnalar haricinde 1 Mayıs 2021 tarihine kadar kiracıları tahliye etmesi yasaklanacak. 

New York Times’ın haberine göre, mahkemelerde devam eden tahliye davaları için yapılacak işlemlerin en az 60 gün süreyle durdurulmasını öngören yasa, ev sahiplerinin de en az 1 Mayıs 2021 tarihine kadar kiracıları tahliye etmesinin önüne geçecek. Yasa aynı zamanda bazı küçük ev sahiplerini hacizden koruyacak ve yaşlı veya engelli ev sahipleri için vergi muafiyetlerini otomatik olarak yenileyecek.

New York Valisi Andrew M. Cuomo, pazartesi günü yaptığı açıklamada, yasa tasarısını imzalayacağını ve bir an önce yürürlüğe gireceğini duyurdu. 

ABD’deki merkezli danışmanlık firması Stout tarafından oluşturulan bir veritabanına göre, New York’ta yaklaşık 1,2 milyon kişi evlerinden çıkarılma riski altında. Yeni yasayla birlikte kiracılar, koronavirüs salgını sebebiyle yaşadıkları mali sıkıntıları ibraz eden bir belge göstererek evlerini koruyabilme imkânına sahip olacak. 

Şehirdeki bazı ev sahipleri ise yasanın ev sahipleri ve kiracılar arasında yeterince ayrım yapmadığını ve koronavirüs salgınıyla birlikte azalan finansal kaynaklarla mücadele eden mülk sahiplerinin haklarını gözetmediğini söyleyerek yasaya karşı çıkıyor.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.