Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB: “Koronavirüs salgını nedeniyle 302 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi”

Türk Tabipleri Birliği (TTB), salgın döneminde 302 sağlık çalışanının koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. 

TTB, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımla şu ana kadar koronavirüs nedeniyle 302 sağlık çalışanın yaşamını yitirdiğini, “Her geçen gün her geçen dakika #Ölüyoruz #Yönetemiyorsunuz” tweeti ile duyurdu. TTB ayrıca, yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının meslek gruplarını ve yaşadıkları şehirleri de tablo halinde kamuoyuyla paylaştı. TTB’nin paylaştığı listeye göre, 117 tıp doktoru, 39 eczacı, 30 teknisyen, 18 hemşire ve ebe, 15 diş hekimi, yedi sağlık memuru, üç veteriner hekim ve 71 idari personel, aşçı, güvenlik görevlisi, şoför ve hizmetli koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Tabloya göre yaşamını kaybedenlerin 59’u İstanbul’da, 21’i de Ankara’da yaşayan sağlık çalışanları oldu. 

Son olarak dün (28 Aralık) beş sağlık çalışanı yaşamını yitirdi. Denizli’de çalışan halk sağlığı uzmanı Dr. Hakan Türkoğlu, Trabzon Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde acil servis hasta kayıt memuru Hakkı Durna, Mersin’de özel bir hastanede çalışan ameliyathane cerrahi teknisyeni Ramazan Ak, Adana Ceyhan’da görev yapan eczacı Ömer Gürkan, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli radyoloji uzmanı Dr. Yavuz Durmuş koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.  

TTB, yaptığı 302 vefat duyurusundan sonra, sosyal medya hesabından Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde nöroloji uzmanı olarak görev yapan, Amasya Tabip Odası Denetleme Kurulu Üyesi Dr. Mustafa Yiğit‘in de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.