Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çinli ilaç şirketi Sinovac’ın web sitesi hacklendi: “Her şey Müslüman Türk milletine feda olsun”

Türkiye’nin de koronavirüs aşısını tedarik ettiği Çinli ilaç şirketi Sinovac’ın resmi web sitesi, “RootAyyıldız – MarbeyliWerom” rumuzlarını kullanan kişi veya kişiler tarafından hacklendi. Sitenin ana sayfasına Türkiye ve Uygur bayrağı resmi koyan grup, iletişim bölümüne “Cuma namazını Çin Seddi’nde kılmayı nasip et yarabbi. Ruhum bedenim ve fikrim her şey Müslüman Türk milletine feda olsun. Ölümümden sonra ruhum sizlerle. Hep beraber bu cihanda bir araya gelmesek de Uygur güzeli, elbet bir gün otagımız bir olur” yazdı.  

Grup, ayrıca “Kürşat ve 40 Çerisi” başlıklı bir şarkıyı da web sitesine koydu.

Çin geçen hafta sonu Türkiye ile suçluların iadesini öngören anlaşmayı onayladı. Türkiye’de yaşayan Uygurlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bekleyen anlaşmanın Çin’e iade edilmelerine yol açabileceğinden endişeleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.