Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçişleri Bakanlığı’ndan yeni genelge: “Yılbaşında bazı meydanlar yabancı turiste kapalı olacak”

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine “Cadde, Bulvar, Meydan Tedbirleri” konulu genelge gönderdi. Bu genelge kapsamında yılbaşında belirlenen cadde, bulvar ve meydanlar, yabancı turist girişlerine kapalı olacak. Yabancı turistler, 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’den 1 Ocak 2021 Cuma günü saat 10.00’a kadar belirlenen cadde, bulvar ve meydanlara giremeyecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere “Cadde, Bulvar, Meydan Tedbirleri” konulu genelge gönderildi. Genelgede, sokağa çıkma kısıtlamasının bu hafta sonu yılbaşı akşamını da kapsayacak şekilde 31 Aralık 2020 saat 21.00’den 4 Ocak 2021 saat 05.00’e kadar uygulanmasının kararlaştırıldığı hatırlatıldı. 

Genelgede, Türkiye’de bulunan ve bu nedenle sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan yabancı turistlerin eylemlerinin de salgının yayılımının düşürülmesinde yakalanan başarıyı gölgelememesi ve salgınla mücadelede zafiyet algısına neden olmaması açısından oldukça önemli olduğu vurgulandı.

Genelgede il ve ilçe merkezlerinde özdeşleşen veya kutlama alanı olarak bilinen cadde, bulvar veya meydanlara, yabancı turistler de dahil olmak üzere tüm girişlerin sınırlandırılacağı belirtildi.

Buna göre İstanbul’da İstiklal Caddesi ve Sultanahmet Meydanı, Ankara’da 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı, İzmir’de Gündoğdu Meydanı gibi meydanlar yılbaşı gecesi kapalı olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.