Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Beşiktaş’ta kurulan Kadın Emeği Pazarı’ndaydı – “Kadınlarımıza sesleniyorum: Bu adamlardan bir şey çıkacağı yok, laf çok icraat yok. Biz kadınlar birbirimize sarılmak zorundayız”

Haber: Ali Macit & Hande Sena Kandemir

İstanbul Gönüllüleri’nin başlattığı proje kapsamında 14 Aralık’tan bu yana devam eden Beşiktaş’taki Kadın Emeği Pazarı’nı bugün (31 Aralık) İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ziyaret etti. Pazara katılan kadınlar tarafından üretilen ve sergilenen ürünleri inceleyen Akşener, ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

İYİ Parti lideri, yılın son gününde İstanbul Beşiktaş’ta kurulan Kadın Emeği Pazarı’nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Akşener’e 2020 yılı içinde öldürülen 385 kadını temsilen boyunlarına siyah tülbent takan ve yüzlerine, üzerinde “İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula!” yazan maskeler giyen kadınlar eşlik etti.

Ziyaretinin ardından gazetecilere konuşan Akşener, aynı gün içinde öldürülen üç kadını andı ve İstanbul Sözleşmesi hükümlerinin derhal uygulamaya konulmasını talep ettiğini söyledi. Akşener şöyle konuştu:

“Bir günde bir kadını oğlu, bir kadını kocası, bir kadını iddiaya göre arkadaşı ve en vahşi bir biçimde katlettiler. Biri anne, biri eş, biri de arkadaş. Ben özellikle akademisyen arkadaşımızı da andığım bir Twitter mesajından sonra bilerek sustum, bakalım ne olacak diye… Bol bol konuştu adamlar, eylem sıfır. Konuştular, bağırdılar, ortada hiçbir şey yok. Buradan sizler aracılığıyla kadınlarımıza sesleniyorum: Bu adamlardan bir şey çıkacağı yok, laf çok icraat yok. Dolayısıyla birbirimize biz kadınlar sarılmak zorundayız. Benim hayalimdeki Türkiye’de bir kadına elini uzatan o alçağın elinin kırıldığı bir Türkiye var. Bir kadına uzanan ellerin kırıldığı bir Türkiye’yi biz, birbirimize, ellerimizi tutarak, birbirimize sarılarak kadınlar başarmak zorundayız. Eğer erkeklerden, bol bol konuşup icraat yapmayan adamlardan beklersek pek çok kadın öldürülmeye, şiddet görmeye devam eder.”

İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına değinen Akşener, “Bugün burada sizlerin huzurunda, sizlerin aracılığıyla İstanbul Sözleşmesi üzerinden kavgayı bir kenara koyup, İstanbul Sözleşmesi hükümlerinin uygulamaya derhal konulmasını talep ediyorum. Katledilen bütün kadınlarımıza huzurunuzda rahmet diliyorum ama onun ötesinde onların manevi huzurunda her birinden, hiç parmağını kıpırdatmayan bu adamlar adına özür diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yılbaşı mesajında 2021 yılı için bahsettiği reform planları da sorulan Akşener, şunları söyledi:

“Sayın Erdoğan’ın ağzından ‘reform’ çıktığında kendisine parmak sallanıyor. Dolayısıyla gerek ekonomide gerekse hukuk alanında reforma elbette ihtiyaç var. Türkiye’de bir reform yapılmaya ihtiyaç var ama bu yapılabilir mi, bundan ümidimiz yok. Sayın Erdoğan’a tavsiyem hemen, en hızlı biçimde iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistem için tarafları bir araya toplayıp, bizim önerdiğimiz memleket masasını toplamasıdır. Milletimizin nefes alabilmesi için hızlı bir şekilde güçlendirilmiş, iyileştirilmiş parlamenter sisteme geçiş yapılmasının sağlanmasıdır. ‘Bundan ümidin var mıdır?’ diye sorarsanız, ümidim yoktur. Onun için inşallah biz, İYİ Parti olarak bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. İlk seçimde bu sisteme dair vatandaşımız tepkisini ortaya koyacak. Partili cumhurbaşkanlığı sistemine geçmiş olmanın cevabını milletimizden alacaklar, bedelini de sandıkta ödeyecekler diye düşünüyorum ve ben buna inanıyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.