Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya, 2021’in gelişini nasıl kutladı: ABD ve Avrupa’da sokaklar boş kaldı, Vuhan’da elektronik müzik festivali düzenlendi

İnsanlık tarihinin en zorlu yıllarından biri olan 2020 geride kalırken 2021 yılının gelişi dünyanın pek çok yerinde koronavirüsün yarattığı hüznün gölgesinde kutlandı. Kalabalık ve görkemli yılbaşı kutlamaları bu sene yerini aile içi kutlamalara ve “sağlıklı” bir yıl dileklerine bıraktı.

ABD’de sokaklar boş kaldı

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD), yılbaşı kutlamalarının sembol noktalarından New York’taki Times Meydanı, koronavirüs önlemleri sebebiyle boş kalırken her yıl binlerce Amerikalı’nın yılbaşı gecesini geçirmeyi tercih ettiği Las Vegas’ın otel ve gazinoları bu sene sınırlı sayıda müşteriye hizmet verebildi. Şehirdeki tüm havai fişek ve ışık gösterileri de iptal edildi. Festival havasındaki kutlamalarıyla bilinen New Orleans da sokaklarda oluşabilecek kalabalığı önlemek için havai fişek gösterilerinin iptal edildiği yerlerden biriydi.

New York’taki Times Meydanı

Avrupa’da yılbaşı

Avrupa’da ise Almanya’nın başkenti Berlin’de kalabalıkların bir araya gelmesini engellemek için şehirdeki havai fişek gösterilerine izin verilmedi. Buna karşın bazı kişiler yasakları delerek havai fişekleri evlerinden ateşlemeye çalıştı. Berlin’deki itfaiye yetkilileri, yeni yılın ilk beş dakikasında şehirde havai fişeklere bağlı oluşan 18 yangın çağrısı aldıklarını açıkladı.

Berlin Brandenburg Kapısı

İtalya’nın başkenti Roma’da ise yılbaşı kutlamaları bu yıl çevrimiçi gerçekleştirildi. Şehirde her yıl açık havada düzenlenen yılbaşı konserleri bu yıl çevrimiçi yapılırken Londra, Madrid ve Paris’in de yılbaşı meydanları bu yıl boş kaldı.

Londra

Çin’de yılbaşı kutlamaları sınırlandırıldı, bir tek Wuhan bu sınırlamanın dışında kaldı

Çin de tarihin en sessiz yılbaşı gecelerinden birine tanıklık etti. Birçok şehirde kalabalıklar yeni yıla evlerinde girerken koronavirüsün ilk defa görüldüğü yer olan Vuhan’da çok sayıda ışık şovu düzenlendi. Şehrin içinden geçen Yangtze Nehri’nin yakınlarında geniş katılımlı bir elektronik müzik festivali gerçekleştirildi.

Vuhan

Asya’daki diğer ülkelere bakıldığında, koronavirüs önlemlerinin dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ciddiye alındığı ve yılbaşı kutlamalarının yetkililerce sınırlandırıldığı ya da yasaklandığı gözlemlendi.

Derleyen: Hande Sena Kandemir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.