Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sokağa çıkma yasağının gölgesinde cuma namazı – İstanbul Eyüpsultan Camii’nden izlenimler

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Aralık Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından koronavirüs salgınına karşı alınan yeni önlemleri açıklamıştı ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını duyurmuştu. Bu tedbirler kapsamında yılbaşında 31 Aralık 2020 – 4 Ocak 2021 tarihleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.

İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde dün (31 Aralık), “Yeni Kısıtlama ve Tedbirler Genelgeleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular” bölümünde güncelleme yapıldı. Güncellemeye göre vatandaşlar cuma namazı için evlerinin yakınlarındaki camiye gidebilecek. Açıklamada, “Bugün saat 21.00’de başlayıp 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00’te tamamlanacak sokağa çıkma kısıtlamasına karşın yarın (1 Ocak) cuma namazına gitmek isteyen vatandaşlar, il/ilçe umumi hıfzıssıhha kurullarının bu yöndeki kararları doğrultusunda, araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın camiye gidip gelebilecek” denildi.

Yeni yılın ilk cuma namazını İstanbul Eyüpsultan Camii’nde takip ettik. Eyüpsultan, hafta içi olduğu gibi hayli kalabalıktı. Konuştuğumuz bir vatandaş, 2021 yılında koronavirüsün aşıya rağmen bitmeyeceğini söyledi, “Koronavirüs kolay kolay bitmez. Kimse hâlâ maske takmıyor, hâlâ maskeleri çıkarıp, sigara içiyorlar” dedi. Bir vatandaş ise, 2021’den umutlu olduğunu, aşının Türkiye’ye gelmesiyle birlikte koronavirüsün biteceğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.