Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de Kongre baskını: Trump AVM’deki vatandaşlar ne diyor? – “Başkanın halkı kışkırtması doğru değil, demek ki ABD’ye de demokrasi lazım”

Donald Trump’ın 6 Ocak Çarşamba günü Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) başkenti Vaşington’da seçim sonuçlarına yönelik gerçekleştirdiği ‘‘Amerika’yı Kurtar” (Save the America) adlı mitinginin ardından çok sayıda fanatik Trump destekçisi, Kongre binasını basma girişiminde bulundu. Trump’un sahibi olduğu ve İstanbul’da bulunan Trump Towers Alışveriş Merkezi çalışanlarına ve ziyaretçilerine yaşanan olayları sorduk. 

Açılışını Erdoğan yapmıştı 

Mecidiyeköy’deki Trump Towers, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde, 19 Nisan 2012’de açılmıştı. Trump, Cumhuriyetçiler’in ABD başkan aday adayıyken “Müslümanlar’ın ABD’ye alınmaması” yönünde propaganda yapınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık 2015’teki meclis toplantısında Trump’ın adı verilen alt geçidin ismi oybirliğiyle değiştirilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslamofobik açıklamalarda bulunan Trump’a 2016’da şöyle tepki göstermişti: “Bir de gelmiş burada bir yerde bir marka koymuşlar onun adına. O markayı aslında binasına koyanlar onu süratle kaldırması lazım. Ben de bir yanlış yaptım, oranın açılışını yaptım.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.