Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Halk Ekmek için çözüm: 40 mobil büfe faaliyete geçiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Halk Ekmek büfelerinin önündeki kuyrukları önlemek için 40 mobil büfeyi hizmete sokuyor.

İBB Meclisi’nin son toplantısında önerilen 142 yeni büfe açılması teklifi, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) meclis üyelerinin oylarıyla reddedilmiş, teklif komisyona havale edilmişti. İBB bunun üzerine harekete geçti ve farklı bir yolla halk ekmek üretimini yaygınlaştırma kararı aldı.

Bu karara göre İstanbullular’a ucuz ve sağlıklı ekmek ulaştırılabilmesi için 40 mobil büfe yarından (9 Ocak) itibaren faaliyete başlayacak. Mobil büfelerin hizmete girmesiyle birlikte Halk Ekmek büfelerinin önündeki kuyrukların ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

Kentin 40 farklı noktasında ekmek büfeleri hizmete girecek ve proje, yarın İstanbul Halk Ekmek Genel Müdürü Okan Gedik’in katıldığı bir törenle tanıtılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.