Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avusturya Çalışma Bakanı Christine Aschbacher, tezlerinde intihal yaptığı iddiası üzerine görevinden istifa etti

Avusturya Çalışma, Aile ve Gençlik Bakanı Christine Aschbacher, üniversite tezlerinde intihal yaptığı iddiaları üzerine kabinedeki görevinden istifa etti. Suçlamaları reddeden Aschbacher, “Ailemi korumak için istifa ediyorum” dedi. 

Avusturya Çalışma, Aile ve Gençlik Bakanı Christine Aschbacher, üniversite çalışmalarının bir kısmının hileli olduğu iddialarının ardından, cumartesi günü (9 Ocak) kabinedeki görevinden ayrıldığını duyurdu. Aschbacher yaptığı açıklamada, “Federal hükümetteki Çalışma, Aile ve Gençlik Bakanı olarak görevimi en iyi şekilde yerine getirdim. Bu ülke için tam bir bağlılıkla bakan olarak görevimi yaptım ve ekibimle en iyisini verdim” dedi.

Christine Aschbacher

2006 yılındaki yüksek lisans tezinde “intihal” yapmakla suçlanan Aschbacher, “Düşmanlık, siyasi heyecan ve saldırılar maalesef sadece bana değil, çocuklarıma da dayanılmaz bir güçle zarar veriyor” dedi ve “ailesini korumak” için istifa ettiğinin altını çizdi. 

Ascbacher’ın yüksek lisans tezi, akademide intihaller üzerine birçok çalışma yapan Stefan Weber tarafından gündeme getirildi. Weber, Ascbacher’ın tezinin beşte birinin bibliyografik atıfta bulunmadan diğer kaynaklardan – özellikle Forbes dergisindeki bir makaleden – kopyalandığını ve lisans tezinin birçok kısmının da kendine ait ifadelerden oluşmadığını öne sürdü. Bakana intihal suçlamasında bulunan Weber, tezin “daha önce görülmemiş düzeyde saçmalıklarla dolu ve Aschbacher’ın Almanca bilgisinin eksik” olduğunu savundu.

Stefan Weber’in akademideki intihaller üzerine birçok çalışması bulunuyor.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ise Twitter hesabından yaptığı açıklamasında, Aschbacher’ın istifa kararına saygı duyduğunu söyledi. Şansölye Kurz, Aschbacher’ın yerine gelecek ismi pazartesi günü (11 Ocak) açıklayacağını duyurdu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.