Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya’nın en güçlü mafya yapılanması ‘Ndrangheta, yargı önüne çıkıyor

İtalya’nın en güçlü mafya oluşumlarından ‘Ndrangheta’nın üyeleri bu hafta hâkim karşısına çıkacak. Ülkenin Kalabriya bölgesinde aktif olan ve Avrupa ile Güney Amerika arasındaki kokain ticaretini yönettiği bilinen Ndrangheta’nın üyelerinin yüzleşeceği suçlar arasında cinayet ve cinayete teşebbüs, uyuşturucu kaçakçılığı, gasp, tefecilik, resmi sırların ifşa edilmesi, görevi kötüye kullanma, çalıntı malların bulundurulması ve kara para aklama yer alıyor.

İtalya’nın en büyük mafya yapılanması olarak bilinen ‘Ndrangheta’nın üyeleri, örgütün kurulduğu Kalabriya bölgesinde yargı önüne çıkmaya hazırlanıyor. Çarşamba günü başlayacak davada 350’den fazla ‘Ndrangheta üyesi yargılanacak.

Ndragheta yapılanmasının üyeleri arasında siyasetçiler, memurlar, polis ve beyaz yakalı işadamları bulunuyor. 355 sanık, 900’den fazla tanık ve 400 avukatın katılacağı duruşmada, devletin çeşitli kademelerinde görev yapan 58 kişi de ifade verecek.

Davanın savcısı, mafyaya yönelik soruşturmalarıyla bilinen ünlü savcı Nicola Gratteri olacak. Davanın en az iki yıl devam etmesi bekleniyor.

Oxford Üniversitesi’nde kriminoloji profesörü olan Federico Varese, AFP’ye verdiği demeçte, davanın sadece mafya boyutuyla değil aynı zamanda mafyaya yardımcı olan çok sayıda avukat, siyasetçi, devlet yetkilisi ve girişimcinin de yargılanacak olması açısından son derece önemli olacağını belirtti.  

Derleyen: Sema Kahriman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.