Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye grip aşılarını da Çin kökenli Sinovac şirketinden alıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 milyon 300 bin doz grip aşısının Türkiye’ye geldiğini, aralık ayı itibariyle 600 bini sağlık çalışanı olmak üzere 1 milyon 36 bin doz grip aşısı yapıldığını açıklamıştı. Medyascope‘un edindiği bilgilere göre Sanofi Pasteur’den alınan grip aşıları bitti ve koronavirüs aşısının alındığı Sinovac’tan yeni grip aşıları alındı ve kullanılmaya başlandı.

Grip aşılarının tedarikinin her yıl ekim-kasım aylarında tamamlanması gerekiyor. Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle grip aşıları daha fazla önem kazandı. Özellikle risk grubunda olanların grip aşılarına ulaşımı konusunda yoğun bir çaba harcanması gerekiyordu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aralık ayında yaptığı açıklamada 2 milyon 300 bin doz grip aşısının Türkiye’ye geldiğini, 600 bini sağlık çalışanı olmak üzere 1 milyon 36 bin doz grip aşısının da yapıldığını duyurmuştu. 

Türkiye’ye getirilen grip aşıları bitince koronavirüs aşılarının alındığı Çin’in Sinovac şirketinden grip aşıları alındı. Bu tedarikin de Keymen İlaç aracılığıyla gerçekleştirildiği ortaya çıkarken gazeteci Uğur Dündar da grip için Sinovac aşısının verildiğini açıkladı: “Bu ne Çin-Sinovac aşkıdır ki bu yıl Sağlık Bakanlığı tarafından Sinovac’ın grip aşısını olmak zorunda bırakıldık!… O da büyük gecikmeyle!…”

Prof. Dr. Uğur Emek de Sinovac’ın grip aşısının verildiği isimlerden. Emek, sosyal medya hesabından şunları söyledi: “Yıllardır grip aşısı olurdum. Vaxigrip aşısı gelirdi ülkeye. Bu yıl sıram geldi. Aşı olmaya gittim. Anlaşılan grip aşısında da bağlantı Çin-Sinovac/Keymen İlaç ile yapılmış.”

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer de “Grip aşısı kaosu sürüyor. Bakanlık korkunç bir organize beceriksizlik içerisinde. Elleri ayaklarına dolanmış, ne yapacaklarını bilemez durumdalar” demişti.

Ulaşmaya çalıştığımız Sağlık Bakanlığı ve Keymen İlaç’tan konuyla ilgili yanıt verilmedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.