Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Büyükelçi “Yaptırım kesin” dedi, iş insanları buza kesti

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Yönetim Kurulu’nun 8 Ocak’ta İstanbul’da ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield’i konuk ettiği çevrimiçi konferansta yaşananları aktardı.

“Ortalığın buza kestiği toplantı sonrası bazı katılımcıların ‘Bu büyükelçi Pompeo’nun adamı, yerine gelecek olanla çalışırız’ görüşünü dile getirdiği de kulise yansıdı. Erdoğan’ın Washington’a ilk kez bir siyasetçiyi, Murat Mercan’ı büyükelçi atadığı bir dönemde iş dünyası nasıl bir ABD büyükelçisinin kendilerine daha yararlı olacağını düşünüyor acaba? Ya da Biden’ın ABD’yi yeniden ‘kurumlar devleti’ haline getirmekten söz ettiği bir dönemde Erdoğan’ın her sorunun (bakanlıklar gibi) kurumlara değil kendisine getirilmesi isteğiyle iş dünyası nasıl başa çıkabilir?
Sorun ekonomik değil ki, sorun siyasi. Ve en tepeden çözülebilecek kadar siyasi”
diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.