Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İnsan ve Özgürlük Partisi’nin kuruluş dilekçesi yine kabul edilmedi

2018 yılından beri devam eden partileşme sürecini tamamlayan İnsan ve Özgürlük Partisi’nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı tarafından yine kabul edilmedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile ittifak içinde olan ve kendini “Müslüman ve Kürt tarafı da olan demokrat bir parti” olarak tanıtan İnsan ve Özgürlük Partisi’nin başvuru dilekçesi İçişleri Bakanlığı tarafından bir kez daha teslim alınmadı. Daha önceki başvuruları da kabul edilmeyen ve son olarak posta yolu ile ve noter aracılığı ile başvuru yapan partiye İçişleri Bakanlığı’ndan gelen ret yazısı üzerine bugün Ankara’da, İçişleri Bakanlığı’na bir kez daha başvuru yapıldı.

İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç, Genel Başkan Yardımcısı Murat Bozdemir ve beraberindeki heyet, saatlerce bakanlıkta bekletilmelerine rağmen başvuru dilekçeleri yine teslim alınmadı.

Genel Başkan Yardımcısı Murat Bozdemir, daha önce de defalarca yaptıkları başvuruların kabul edilmediğini, bugün bakanlık ile noter aracılığıyla yaptıkları görüşmeden sonra gelen davet üzerine yeniden dilekçelerini vermek için bakanlığa gittiklerini belirterek şöyle konuştu: “Son olarak noter aracılığı ile yazışma yapıyorduk ve bize ‘Gelip başvurun’ dediler. Dün gittik, bize ‘Bu sabah gelin’ dediler. Bugün ‘Almıyoruz, eleman yok’ dediler, ‘dosyayı bırakıp gidin ama sayı numara vermeyeceğiz’ dediler. Avukatlarımızın gelip görüşmesi ile bakanlıktan ayrıldık, yarın saat 10.00’da yine dilekçemizi vermek için gideceğiz. Başvurumuz kabul edilene kadar Ankara’dan ayrılmayacağız” Avukatlarımız geldi, yarın saat 10.00’da bir kez daha gideceğiz. Başvuru dilekçemizi alana kadar bakanlığa gitmeye devam edeceğiz.”

Bozdoğan, bakanlıkta iken gözaltına alınmaları için Terörle Mücadele Şubesi’nden bir ekibin çağrıldığını da söyleyerek, “Gelen polisler bile şaşırdı. Hangi gerekçe ile gözaltı yapacaklarını bilmiyorlardı. Anayasa çiğnenerek bir yere varılamaz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.