Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sinovac aşısına acil kullanım onayı verildi, Türkiye’de aşılama başladı – İlk aşılar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerine canlı yayında yapıldı

Aşı uygulamalarının başlatılması için beklenen haber bugün geldi ve akşam saatlerinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Çinli ilaç firması Sinovac’ın ürettiği koronavirüs aşısı için acil kullanım onayı verdi. Bunun üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinden hastalığı geçirmemiş olanlara Ankara Şehir Hastanesi’nde, canlı yayında aşı yapıldı. Böylelikle Türkiye’de aşılama programı resmen başladı. 

Eski hayatımıza dönmek için aşıyı mutlaka yaptırmamız gerekiyor”

Bakan Fahrettin Koca aşı olduktan sonra yaptığı açıklamada, “Aşılama çalışmasının milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Daha önce de ‘Tünelin ucunda ışık göründü’ demiştim. Önümüzdeki günlerin aydınlık olacağını umuyorum ve herkesin de aşı olması gerektiğinin altını çiziyorum. Eski hayatımıza dönmek için aşıyı mutlaka yaptırmamız gerekiyor” dedi.

“Aşılama programının son derece şeffaf yönetilmesi en büyük önceliğimizdir”

Bakan Koca, aşı öncesinde Sağlık Bakanlığı’nda kısa bir basın açıklaması düzenleyerek, süreçle ilgili şeffaflık vurgusu yaptı: “Aşılar 81 ilin halk sağlığı depolarına teslim edilmiştir. Aşılama programının seyri web sitesi üzerinden canlı olarak takip edilecek. Aşılama programının son derece şeffaf yönetilmesi en büyük önceliğimizdir.” 

“Aşının adaletle dağıtılacağından emin olmanızı isterim”

Koca, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Aşıların üzerinde bulunan karekod sebebiyle ismine tahsis edilen kişi dışında aşının kullanılması mümkün değildir. Aşının adaletle dağıtılacağından ve Bilim Kurulu’nun belirlediği öncelik sırasından başka hiçbir uygulama olmayacağından emin olmanızı isterim. Tedarik planına uygun şekilde aşılanacak kişiler kendilerine sıra geldiğinde haberdar olacaklar ve randevu alarak aşı olmaya gideceklerdir. Aşı çalışmalarında vatandaşımızı motive edecek devlet büyüklerimizin de aşılanmasını Bilim Kurulumuz yararlı buldu. Devlet büyüklerimizin aşılanması örnek teşkil edecektir.”

Türkiye’de üç milyon doz koronavirüs aşısı bulunuyor

Türkiye’de şu an için Çin’den getirilen üç milyon doz koronavirüs aşısı bulunuyor. 30 Aralık sabahı başkent Ankara’ya ulaşan aşıların iki haftalık test süreci bugün sona erdi ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun acil kullanım onayı vermesiyle aşılama programı bugün resmen başladı. Çin ve Türkiye arasındaki anlaşmaya göre şubat ayı sonuna kadar 47 milyon doz Sinovac aşısının daha Türkiye’ye getirilmesi hedefleniyor.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.