Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taraftarlar takımlarının ilk devre performanslarını değerlendiriyor (8): Trabzonspor

Süper Lig’de ilk yarının sonuna yaklaşıyoruz. Şampiyonluk yarışı kıyasıya devam ederken düşme potasında da büyük bir hareketlilik var. Peki taraftarlar, takımlarının şu ana kadarki performansını nasıl değerlendiriyor, sezonun geri kalanı için ne yapılması gerektiğini düşünüyor? Trabzonspor Kongre üyesi ve aynı zamanda UEFA B Antrenör Lisansı olan Kerem Güven, Trabzonspor’un ilk devre performansını Medyascope’a değerlendirdi. 

Trabzonspor için ilk devre nasıl geçti? 

Geçen sezondan kalan o güçlü Trabzonspor esintisinin ne yazık ki görüntüsü olmadan başlayan bir ilk yarı oldu. Yeni transferlerden beklenen verim alınamamış, yönetimin yaptığı transferler ve hamlelerden sonra takımda düşündüğü hoca hamlesi de tutmamış, yarıştan uzak ne yaptığını bilmez bir Trabzonspor izledik ilk haftalarda. Ayağı tökezleyen Trabzonspor’da hoca değişimi sonrası şehir gelecekten pek de umutlu değilken Abdullah Avcı’nın takım içinde “takım” olgusunu oluşturması, adım adım ve sistemli olarak ilerlemesi ve takım boyunun kısalmasının ardından alınan puanlar hem şehirde hem camiada umut ışığı oluşturdu. Abdullah Avcı sonrası ligde 10 maçta yalnızca yenilen 5 gol ve alınan 20 puan gidişatı özetler nitelikte. Devre arası transferler sonrası gelecek adına umutlu olacaktır Trabzonspor taraftarı. Eğer Trabzonspor’a 10 üzerinden puan vereceksem, şu an için altı diyebilirim. Kaleci-stoper hattı ve Ekuban-Nwakaeme ikilisi altı puanın, beş puanı ediyor.  

Trabzonspor’un ilk devredeki en iyi ve en kötü futbolcuları kimdi? 

En kötü değil de Trabzonspor’a kesinlikle yakışmayan futbolcular listesinde bir numaraya açık ara Bilal Başacıkoğlu’nu yazarım. Diabate ve Afobe ver(e)medikleri katkı ile ne yazık ki bizde hayal kırıklığı yaratıyor. En iyi olarak açıkçası Vitor Hugo diyebilirim. Adeta bir savunma bakanı.

Teknik direktörünüzün performansından memnun musunuz?

İlk geldiğinde Abdullah Avcı’dan pek umutlu olmasam da mantıklı konuşmaları, sistemli ve sabırlı hamleleri beni gelecek adına çok sevindirdi. Gayet iyi ilerliyor şu an takım. 10 üzerinden sekiz verebilirim.

Takımınızda güçlendirilmesi gereken bölgeler var mı? 

Çok net olarak yapılması gereken transferler var. İki orta saha (biri alındı Berat transferi), bir kanat oyuncusu , bir bek ve forvet. Kesinlikle hem de. 

Sizin için ilk devrenin en unutulmaz maçı hangisi? 

Trabzonspor adına pek iyi geçmeyen bir ilk yarı için kazanma alışkanlığının başladığı BB Erzurumspor maçının önemi çok. Fakat 2-1 kazanılan Karagümrük maçındaki oyun gelecek adına, geçen seneki Trabzonspor’u tekrar izleme adına olumlu sinyaller verdi. Hatırımda kalanlar bu maçlardır özellikle.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.