Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanlığı aşı programını açıkladı, üç aşamalı programda sağlık çalışanlarına ve yaşlılara öncelik verildi

Koronavirüs salgınına karşı aşı çalışmaları Türkiye’de 14 Ocak itibariyle başladı. Dün (13 Ocak) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri, Ankara Şehir Hastanesi’nde ilk doz aşılarını oldu. Sağlık Bakanlığı, yayımladığı genelge ile aşı çalışmalarında uygulanacak programı açıkladı. Programa göre aşı çalışmaları üç aşamalı olacak. 

Açıklanan programda, aşılanacak grupların önem sıralamaları A, B ve C harfleriyle gösterildi. İlk aşı programında A grubunda sağlık çalışanları, B grubunda yaşlı bakımevlerinde kalanlar ve bakımevi görevlileri, C grubunda ise 65 yaş üstü kişiler yer alıyor. C grubunda, yaşın yüksekliğine göre aşı önceliği artıyor. 

Programa göre ikinci aşamanın A grubu, hizmetin sürdürülmesi için önemli görevlerde çalışanlardan, B grubu ise 50-64 yaş arasındaki kişilerden oluşuyor.

Üçüncü aşamada ise kronik hastalığı bulunanlar başta olmak üzere herkes aşı programına dahil ediliyor. Programa göre, üçüncü aşamanın A grubunu, kronik hastalığı bulunan vatandaşlar oluştururken öncelik sıralaması yine yaşa göre değişiyor. Bu aşamanın B grubunda ise diğer tüm vatandaşlar bulunuyor. B grubunda da yaşa göre öncelik sıralaması değişiyor. 

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.