Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sokak hayvanları için makam aracını satan Tunceli Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül anlatıyor: “Kar kalınlığı bir metreyi buluyor, yavru köpekler için bir şeyler yapmamız gerekiyordu”

Tunceli’nin Ovacık ilçesinin belediye başkanı Mustafa Sarıgül, sokakta kalan hayvanların üşümemesi için kendi makam aracı ile birlikte belediyeye ait iki aracı sattı. Medyascope’a konuşan Sarıgül, araçların satışından elde ettikleri 170 bin lira ile sokakta kalan hayvanlara geçici küçük kulübeler yaptıklarını, yaz aylarında ise içinde kısırlaştırma merkezi ve muayenehane olan bir barınak inşa edeceklerini söyledi.

Tunceli’nin Ovacık ilçesinin belediye başkanı Mustafa Sarıgül, kendi makam aracı ile birlikte belediyeye ait iki eski aracı satıp kış mevsiminde sokakta zor durumda kalan hayvanlar için küçük kulübeler yapmaya başladı.

Başkan Sarıgül, her yıl hayvanların kısırlaştırılması için 25-30 bin lira para harcadıklarını, satıştan gelen para ile büyük, modern bir barınak yapacaklarını söyledi. Ovacık Belediyesi’nin borcunun bulunmadığını, makam aracına da çok fazla ihtiyaç duyulmadığını söyleyen Sarıgül, “Şu anda kar kalınlığı neredeyse bir metreyi buluyor. Yavru köpeklerin durumunu düşündüğünüzde bizim bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Biz de böyle geçici bir formül ile araç satışından elde edilen paranın küçük bir kısmı ile küçük kulübeler yaptık” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.