Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi eylemleri üçüncü haftada devam ediyor: Öğretim üyeleri karlar altındaki kampüste rektörlüğe sırtını döndü

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasına karşı üniversite öğrencilerinin ve öğretim üyelerinin eylemleri sürüyor.

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasına karşı üniversitenin öğrencileri 4 Ocak’tan beri üniversite kampüsünde eylemlerine devam ediyor.

Öğrencilerin yanı sıra, üniversitenin öğretim üyeleri de her gün kampüste bir araya geliyor. Bugün kar altındaki kampüste toplanan öğretim üyeleri, önceki günlerde olduğu gibi cüppeleriyle rektörlük binasına sırtlarını döndü.

Öğrenciler, karla kaplı kampüsteki rektörlük binası önünde kardan yaptıkları figüre “Kayyum Adam” adını koydu.

Eylemlerini sürdüren öğrenciler, kampüste “vegan kumpir partisi” yaptı. Bir grup gönüllü öğrenci, diğerlerine vegan kumpir dağıttı.

Güney Kampüs’teki eylemlerin ardından öğrenciler Kuzey Kampüs’teki kütüphanenin çalışma salonunda forum düzenledi.

Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektörlüğe atanması, Boğaziçi Üniversitesi’nde ilk tepki gören atama değil. 2016 yılında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile rektörlük seçimleri kaldırılarak, üniversite rektörleri cumhurbaşkanlığı ataması ile belirlenmeye başladı. Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne 2016 yılında Prof. Dr. Mehmed Özkan atandı. Özkan’ın atanması da üniversite bileşenlerinin tepkisine neden oldu.

Eylemlerini sürdüren öğrenciler, atanan rektör Melih Bulu’nun istifa etmesini ve üniversite rektörlerinin seçimle belirlenmesini talep ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.