Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temsilcilik açmayan sosyal medya platformlarına reklam yasağı yarın başlıyor

Türkiye’de temsilcilik açmayan sosyal ağ platformları için reklam yasağı yarın (19 Ocak) devreye giriyor. Temsilcilik açma konusunda adım atmayan Facebook, Instagram ve Twitter’a bugüne kadar 40’ar milyon lira para cezası kesildi.

1 Ekim 2020’de yürürlüğe giren Sosyal Medya Yasası’nın öngördüğü düzenlemenin ardından bugüne kadar VKontakte, YouTube, TikTok ve Dailymotion Türkiye’de temsilcilik açmayı kabul etti. 

Facebook grubunun bünyesinde bulunan ve 2010 yılında açılan Instagram, 2015 yılında kurulan Twitter ve onun canlı yayın platformu Periscope ve 2010 yılında kurulan Pinterest gibi şirketler Türkiye’de temsilcilik açmadı. Bu konuda adım atmayı kabul etmeyen şirketlere yaptırımların ilk adımında 10 milyon lira, ikinci adımında 30 milyon lira olmak üzere, toplam 40 milyon lira ceza kesildi.  

Reklam yasağından sonra üç ay içinde yine temsilcilik açmayan platformların bant genişliği, sulh ceza hâkimliği kararıyla yüzde 50 daraltılabilecek. 

Reklam yasağının sosyal medyaya ve markalara etkisi üzerine konuştuğumuz iletişimci yazar Ümit Alan, “Cezalandırılan sadece sosyal medya platformları değil, ticaret yapan herkes kaybedecek” demişti

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.