Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

90 yaş üzeri vatandaşlar evlerinde aşılanmaya başlandı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın dün huzurevleri, engelli ve bakımevleriyle birlikte 90 yaş üzeri vatandaşların aşılanacağını açıklamasının ardından bu sabah 81 ilde aşılama çalışmalarına başlandı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın dün (18 Ocak) huzurevleri, engelli ve bakımevleriyle birlikte 90 yaş üzeri vatandaşların aşılanacağını açıklamasının ardından bu sabah (19 Ocak) 81 ilde 90 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanmasına başlandı.

Ankara Gölbaşı İlçe Sağlık Müdürlüğü Aşı Uygulama Ekibi, ilk olarak 95 yaşındaki Rabia Yurtseven‘i evinde aşıladı. Daha sonra 91 yaşındaki Zeliha Tura ve 97 yaşındaki Mehmet Buyraz’a aşıları yine evlerinde uygulandı. Ekiplerin evlerine gelerek aşı yapmasından memnuniyet duyduklarını belirten vatandaşlar, yetkililere teşekkür etti.

90 yaş üzerindeki vatandaşların aşıları sağlık ekiplerince evlerinde yapılıyor. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için önce kişilerin sağlık kontrolünü yapan ekipler, devamında aşı olan kişiyi en az yarım saat süreyle gözetim altında tutuyor.

Ankara’da 11 bin 942, Türkiye genelinde ise 198 bin aşılanacak 90 yaş ve üstü vatandaş bulunuyor. Son altı ayda koronavirüs geçirenlere ise aşı uygulanmıyor.

Sağlık Bakanı Koca, dün yaptığı açıklamada huzurevi, engelli ve bakımevlerinde bulunan tüm vatandaşlarla birlikte 90 yaş üzeri vatandaşların tamamının, bu haftanın sonuna kadar evlerinde veya bulundukları yerlerde aşılanmasının planlandığını söylemişti. Aşılama, Koronavirüs Bilim Kurulu’nun oluşturduğu takvim doğrultusunda devam edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.