Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin’de patlayan maden ocağında mahsur kalan madencileri kurtarmak için yeni kanallar açılacak

Çin’de kurtarma ekipleri, 10 Ocak’ta meydana gelen patlamanın ardından 11 gündür yeraltında mahsur kalan madencilere ulaşmak için bugün (21 Ocak) yeni kanallar açıyor. Açılan kanallardan birinin hayatta kalanları güvenli bir alana getirmek için kullanılması umuluyor.

Ülkenin kuzeydoğu kıyısındaki Shandong eyaletinin önemli bir altın üretim bölgesi olan Yantai şehrindeli Hushan altın madeninde 10 Ocak’ta meydana gelen patlamada toplam 22 işçi yeraltında mahsur kaldı.

Madenin orta kısmında, yerin yaklaşık 350 metre altında mahsur kalan 11 madenci ile temas kuran kurtarma ekipleri, aşağıya yiyecek ve tıbbi malzeme göndermeyi başardı. Geri kalan 11 işçiye ise henüz ulaşılabilmiş değil.

Kazada yaşamını yitiren olup olmadığı ya da kaç kişinin hayatta olduğu bilgisi hâla tam olarak paylaşılmazken Çin medyası, çarşamba günü (20 Ocak) madencilerden birinin hayatını kaybettiğinin teyit edildiğini duyurdu.

Hükümet ayrıca, bugün sosyal medya platformları üzerinden kurtarıcı ekibin sağ oldukları bilinen 11 kişinin güvenli bir yere alınmasını sağlayacak onuncu kurtarma kanalını açmaya başladığını açıkladı.

Reuters’ın haberine göre ise olay yerinde yaklaşık 600 kişinin kurtarma operasyonu için çalıştığı ve 25’e yakın ambulans ile birlikte çok sayıda beyin cerrahı, travma uzmanı ve psikoloğun bölgede bulunduğu aktarıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.