Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaldığı pansiyonda öldürülen Ferdane Kurt’un katil zanlısı Cemil Yar yakalandı

43 yaşındaki Ferdane Kurt, İstanbul Bayrampaşa’da kaldığı pansiyonda, 12 Ocak 2021 tarihinde, odasında iple boğulmuş halde bulundu. Pansiyon çalışanları, Kurt’un cansız bedenine, odada birlikte kaldığı üç yaşındaki oğlunun ağlaması üzerine ulaştı. Olayın hemen ardından pansiyonu terk eden cinayet şüphelisi Cemil Yar, 10 gün sonra Başakşehir’de eskiden çalıştığı konfeksiyon atölyesinde yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürülen 38 yaşındaki Cemil Yar’ın ilk ifadesinde kıskançlık nedeniyle cinayeti işlediğini itiraf ettiği öğrenildi.

Ferdane Kurt’un oğlu Aziz Bozkurt, annesinin hikâyesini anlattı: “Devlet kadın cinayetleri konusunda yeterince önlem alsaydı annem hayatta olurdu”

On yıl önce boşandığı eşinden üç, ikinci evliliğinden ise bir çocuğu olan Kurt’un 20 yaşındaki oğlu Aziz Bozkurt, Medyascope’a konuşmuştu. Annesinin katilinin bir an önce bulunmasını isteyen Bozkurt, süreci ve annesinin hikâyesini Medyascope‘a anlatmış ve annesinin katilinin bulunmasını ve hak ettiği cezanın verilmesini istediğini belirtmişti:

Devletin bu olayın üstünde daha fazla durmasını istiyoruz. Normal bir durum değil. Annemin katilinin bulunmasını istiyoruz. Diyelim ki yakanladıktan sonra bırakıldı. Bu sefer başka erkekler de bu konudan cesaret alacak, kadınlar öldürülmeye devam edecek. Devlet ‘Bize güvenin’ dedi, bekliyoruz. Kadın cinayetleri konusunda yeterince önlem alınsaydı annem hayatta olurdu.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.