Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

6,5 milyon doz Çin aşısı daha Türkiye’ye geldi

Çin’den sipariş edilen koronavirüs aşılarının ikinci partisini taşıyan uçak Türkiye’ye geldi.

Çin’in başkenti Pekin’deki havalimanından gece saatlerinde hareket eden Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçağın İstanbul’a inişiyle aşıların bulunduğu konteynerler, gümrük işlemlerinin ardından uçaktan alınarak depolara taşındı.

Bu partide 6,5 milyon doz aşı bulunuyor. İkinci partinin toplamı 10 milyon doz. Kalanının da bu hafta içinde gelmesi bekleniyor. Aşılar iki hafta sürecek testlerden geçirilecek. Ardından, acil kullanım onayı verilecek.

İlk aşılar 30 Aralık’ta geldi

13 Ocak 2021 günü, Çin menşeli Sinovac aşısının üç milyon dozu ile Türkiye’de aşılama programı resmen başladı. İlk aşamada sağlık çalışanları, sonra da 85 ve 90 yaş üstü kişiler aşılandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir milyon 200 bin kişinin aşılandığını söyledi. Bu, Türkiye’nin elindeki aşıların neredeyse yarısının tükendiği anlamına geliyor.

Sağlık Bakanlığı daha önce ocak ayı sonunda ülkeye 40 milyon doz aşı getirileceğini açıklamıştı fakat ocak ayının son haftasında, söylenen miktarda aşı ülkeye gelmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Ocak’ta, ikinci parti Sinovac aşısı için Çin’den onay alındığını ve 10 milyon doz aşının bu hafta sonu Türkiye’ye ulaşabileceğini söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.