Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Uğur Mumcu Cinayeti: Güldal Mumcu maalesef hâlâ haklı

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkin Report’ta yayımladığı “Uğur Mumcu Cinayeti: Güldal Mumcu maalesef hâlâ haklı” başlıklı yazısında gazeteci-yazar Uğur Mumcu cinayetini ele aldı.

Uğur Mumcu cinayetinden üç hafta kadar sonra, 17 Şubat 1993’te Jandarma Komutanı Eşref Bitlis, üzerindeki gölge hâlâ dağılmamış bir kaza sonucu hayatını kaybetti. 17 Nisan 1993’te Özal’ın vefatı bugün hâlâ bizzat ailesi tarafından tartışma konusu yapılıyor. 24 Mayıs’ta 33 silahsız erin PKK militanlarınca kurşuna dizilmesiyle baltalanan ilk diyalog süreci, 2 Temmuz’da Sivas’ta 35 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan Madımak katliamı, 5 Temmuz’da çocuklar dahil 33 köylünün PKK-TİKKO militanlarınca kurşuna dizildiği Başbağlar katliamı hep 1993 yılı içindedir. Sonrasında faili meçhul cinayetler dönemi başladı, 1994 ekonomik kriziyle yeni bir sarmala girildi.

O zamandan bu zamana dek hükümetler, devlet, açtığı yolsuzluk dosyalarıyla, Rabıta, devlet içinde tarikatların yükselişi, kaçakçılık ve PKK gibi dosyalarla gündemi sarsan gazeteci büyüğümüz Uğur Mumcu’nun katillerini bulamadı. Bulmadı mı, bulamadı mı ayrı konudur, ama katil ya da katilleri hâlâ bilmiyoruz. Tıpkı öncesinde ve sonrasındaki çoğu cinayet gibi.
Güldal Mumcu 28 yıl sonra maalesef hâlâ haklı.

Murat Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.