Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu: “Okullar hemen açılsın, bir nesli kaybediyoruz”

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Türk Eğitim Derneği (TED) Okulları Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu‘nun okulların açılmasıyla ilgili yaptığı çağrıyı konu aldı. Yetkin ayrıca, Pehlivanoğlu’nun konuyla ilgili hükümete önerilerine de yer verdi:

1- Öğretmensiz eğitim olmaz. Sağlık kahramanlarımız ve büyüklerimiz aşılandı. Şimdi ivedilikle öğretmenlerimiz aşı sıralamasında A2’nin 1. sırasına alınmalı ve aşılanmalı.
2- Tüm okullarımız, üniversiteler de dahil hemen yüz yüze eğitime açılmalı. Öğrenciler yoklukta eşitlenmemeli.
3- Salgındaki risk haritası dikkate alınarak, yüksek risk alanının dışında kalan okullar tespit edilmeli ve buna göre yerel bir karar modeli oluşturulmalı. İlçe ve köy bazlı yerel planlama yapılmalı.
4- Özellikle 10 yaş altı öğrencilerin bulunduğu sınıflarda iki yıllık bir müfredat düzenlemesine gidilmeli.
5- Yaz tatili süreci planlanarak belli oranda eğitim sürecine dâhil edilmeli
.

Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.