Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi eylemlerinde 1 Şubat’ta gözaltına alınan 159 öğrencinin tamamı serbest kaldı, Kadıköy eylemleri nedeniyle beş öğrenci gözaltına alındı

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemler nedeniyle gözaltına alınan 159 kişiden mahkemeye sevk edilen 51’i, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Sabaha karşı başka öğrenciler, Kadıköy’deki eylemler nedeniyle gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde atanan rektör Melih Bulu’ya karşı devam eden eylemlerde 1 Şubat’ta polis kampüse müdahale etmiş ve çok sayıda öğrenci gözaltına alınmıştı. İstanbul Valiliği, 51’i kampüs içinden toplam 159 öğrencinin gözaltına alındığını duyurmuştu. Öğrencilerin 98’i, ifadelerinin ardından 2 Şubat’ta serbest bırakılırken, 10 öğrenci “konutu terk etmeme” şartıyla serbest kaldı. 51 öğrenci ise dün emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

Öğrencilerin 30’u “tutuklama”, 12’si “konutu terk etmeme” ve dokuzu da “yurtdışına çıkış yasağı” talepleriyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

51 kişini tamamı, “yurtdışına çıkış yasağı” ve “imza verme zorunluluğu” ile serbest bırakıldı. Böylece, 1 Şubat’taki eylemler nedeniyle gözaltına alınan 159 kişinin tamamı serbest bırakılmış oldu.

Kadıköy’deki eylemlere ilişkin beş kişi gözaltına alındı

1 Şubat’ta gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılmasının ardından,  bu sabaha karşı yeni gözaltılar olduğu duyuruldu.

İstanbul Valiliği: “Sekiz şüpheliden beşi yakalandı”

İstanbul Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle: “Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs girişinde 1 Şubat 2021 Pazartesi günü yapılan yasadışı gösterilerde güvenlik güçlerine mukavemet eden bazı şahısların gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla 2 Şubat 2021 Salı günü Kadıköy Rıhtım Meydanı’nda toplanan ve yasadışı eylem yapan şahıslardan; Emniyet mensuplarının kullandığı araçları taşlayan, güvenlik güçlerine görev yapılmasını engellemek için saldırılarda bulunan, çöp konteynırlarını devirip yakan ve çevreye zarar veren (8) şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik bugün İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce gerçekleştirilen çalışmalarda; Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda (Y.A.K.), (N.E.), (M.C.D.), (Ö.Ş.), (A.K.) isimli (5) şüpheli şahıs yakalanmıştır. (3) şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.