Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Senatosu’nun 54 üyesinden Başkan Joe Biden’a “Türkiye’ye baskı yap” mektubu

100 üyeli ABD Senatosu’nun 54 üyesinden, “dünyada yükselen otoriterleşme dalgasına karşı ittifakları güçlendirip demokrasiyi teşvik etmeyi” vaat eden ABD Başkanı Joe Biden’a, gerileyen insan hakları ve demokrasi sicilini iyileştirmesi için Türkiye’ye “baskı yap” çağrısı geldi.

Biden’a mektup yazan senatörler, Ankara’nın iç politikada ifade özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü açısından karnesinin iyi olmadığına, dış politikada ise saldırgan tutumlar benimsediğine örneklerle dikkat çektiler.

Mektupta Türkiye’nin “önemli bir bölgede önemli bir müttefik olmaya devam ettiği” ve ABD’nin de müttefik ve ortak saydığı ülkeler ile demokrasi ve insan hakları konusundaki gerilemeyi “içtenlikle konuşabilmesi”  gerektiği vurgulanıyor.

Metnin sonunda ise şu ifadeler yer alıyor: “Sizden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yönetimine, derhal, muhaliflere yönelik ülke içinde ve dışında baskıya son vermesinin, siyasi tutuklu ve hükümlüleri serbest bırakmasının ve otoriter gidişattan geri dönmesinin ehemmiyetini önemle belirtmenizi istiyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.