Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi protestoları nedeniyle tutuklanan Beyza Buldağ ve Muhammed Ünal tahliye edildi

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör ataması protestoları ile ilgili olarak 3 Şubat’ta gözaltına alınıp 7 Şubat’ta tutuklanan Beyza Buldağ ve Muhammed Ünal tahliye edildi.

Beyza Buldağ, sosyal medyada “Boğaziçi Dayanışması” isimli hesabı kullandığı iddiası ve Boğaziçi Üniversitesi protestoları ile ilgili sosyal medya paylaşımları yaptığı gerekçesiyle 7 Şubat’ta “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, suç işlemeye tahrik” suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

Buldağ’ın avukatı Özgür Urfa’nın 8 Şubat’ta tutuklamaya itiraz ve tahliye başvurusuna dün (11 Şubat) İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği’nden sözlü olarak “ret” yanıtı gelmişti. Medyascope’a konuşan avukat Özgür Urfa, bugün savcılığın, hâkimlik kararına karşı tahliye talep etmesi üzerine İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği’nin Buldağ’ın tahliyesine karar verdiğini söyledi. Avukat Urfa, Buldağ’ın savcılığın kararı üzerine tahliye edildiğini açıkladı.

Boğaziçi Üniversitesi rektör ataması protestolarıyla ilgili sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek 7 Şubat’ta “suç işlemeye tahrik” suçlamasıyla tutuklanan Muhammed Ünal’ın avukatı Nagehan Avçil de 10 Şubat’ta tutuklamaya itirazda bulunmuştu. Avçil, itiraz başvurusuna dair kararın kendilerine tebliğ edilmediğini ancak Muhammed Ünal’ın akşam saatlerinde tahliye edildiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.