Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a saldırdıkları gerekçesiyle tutuklu bulunan beş kişi, “mağdur olmamaları için” serbest bırakıldı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 15 Ocak’ta Ankara’daki evinin önünde saldırıya uğramış, saldırıyı yapanlar tutuklanmıştı. Özdağ’a saldıran beş kişi dün (12 Şubat) serbest bırakıldı. 

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a saldıran beş kişi, dün akşam savcılığın talebi üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi kararında, asliye ceza mahkemesiyle görev uyuşmazlığı yaşayabileceğini, dosyanın istinafa gidip gelene kadar sanıkların mağduriyetine neden olmamak için tahliyelerine karar verildiğini belirtti.

Mahkeme: “Sanıklar mağdur olmasın”

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, asliye ceza mahkemesinin görevsizlik kararını kaldırırken sanıkların tahliyesine de hükmetti. Mahkemenin kararında “Sanıklara isnat olunan suçun kanundaki cezasının alt ve üst sınırları, sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süre ve olumsuz görev uyuşmazlığı çıkma ihtimali, bu durumda dosyanın Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ne gidiş gelişinde geçecek muhtemel süre dikkate alınmakla sanıkların mağduriyetlerine neden olmamak için tahliyelerine karar verilmiştir” denildi.  

Ahmet Davutoğlu: “Bu sadece partimize değil demokrasimize saldırıdır!”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin beş saldırganı serbert bırakmasının ardından, alınan karara Twitter üzerinden tepki gösterdi. Davutoğlu, “Tuz koktu, tuz! Selçuk Özdağ’ı sokak ortasında öldürmeye teşebbüs eden beş zanlı bir cuma gecesi sessiz sedasız serbest bırakıldı! Bu sadece partimize değil demokrasimize saldırıdır! Başta siyasi partiler ve STK’lar olmak üzere milletimizi dayanışma içinde olmaya davet ediyorum” diyerek, “dayanışma” çağrısı yaptı.  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Ahmet Davutoğlu’nun çağrısına destek verdi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.