Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hindistan: Greta Thunberg’e destek veren iklim aktivisti Disha Ravi halkı kışkırtmaktan tutuklandı

Hindistan’da 22 yaşındaki iklim aktivisti Disha Ravi, İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’in Hindistan’daki çiftçi protestoları hakkında hazırladığı “araç setini” düzenlediği için halkı kışkırtmakla suçlandı. 

Thunberg, aralık ayından bu yana kendilerine zarar vereceğini ancak büyük şirketlere fayda sağlayacağını söyleyerek Narendra Modi hükümetinin tarım reformlarına karşı gösteri yapan Hint çiftçilere desteğini açıkladı. Çiftçilerin şikayetleri hakkında farkındalık yaratmak ve yaymak için araç seti olduğunu söylediği bir belgeyi Twitter’dan paylaştı. 

Thunberg’in paylaştığı belgede, çiftçilere destek vermek isteyenler için hashtagler önerildi, kampanyalara dair ipuçları verildi ve dilekçelerin nasıl imzalanacağına dair tavsiyeler yer aldı.

Belge hakkında soruşturma başlatan Hindistan polisi, bu araç setinin “ülkeye karşı ekonomik, sosyal, kültürel ve bölgesel bir savaş yürütme amacını taşıyan” bir komplo olduğunu söyledi. Polis, küresel bir sosyal adalet hareketi olan Friday’s for Future‘ın Bangalore temsilciliğini kuran 22 yaşındaki çevreci Disha Ravi‘nin Bangalore’daki evine baskın düzenledi. Gözaltına alınan Ravi için tutuklama kararı çıktı.

Emniyet tarafından yapılan açıklamaya göre komploculukla suçlanan Ravi, kurduğu WhatsApp grubuyla ülke hakkındaki hoşnutsuzluğunu yaymak için bu belgeyi kullandı. Halkı kışkırtma suçlaması yöneltilen Ravi ise sözkonusu araç seti belgesini kısmen düzenlediği savunmasını yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.