Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İllere göre koronavirüs vaka sayıları açıklandı: En fazla vaka Karadeniz, en az vaka Güneydoğu Anadolu’da

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Tabloya göre en yüksek koronavirüs vakalarına Karadeniz bölgesinde rastlanırken en az vaka sayısı Güneydoğu Anadolu’da. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün (15 Şubat) Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Bundan sonra her hafta başında yedi günün vaka sayısını ilan edeceğiz. Yerinde karar dönemindeyiz” dedi. Koca, 10 Şubat Çarşamba günü yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından illere göre haftalık vaka sayılarını açıklayacaklarını duyurmuştu.

8-14 Şubat haftasını içeren tabloda, her 100 bin kişide en yüksek koronavirüs vaka sayılarının Karadeniz bölgesinde olduğu görülüyor. Trabzon’da 228 vaka ve Rize’de 202 vaka var. Genel tablo şöyle:

En yüksek vaka sayıları Karadeniz’de

Vaka sayılarının en yüksek olduğu bölge Karadeniz’de en yüksek vaka sayıları 228 ile Trabzon, 202 ile Rize ve 194 ile Ordu’da.  

En az vaka Güneydoğu’da

En az vaka sayılarının görüldüğü Güneydoğu bölgesinde yedi vaka ile Şırnak, dokuz vaka ile Hakkari ve on vaka ile Bitlis ilk sıralarda. 

Büyükşehirlerde durum ne?

İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde Karadeniz bölgesindeki kadar vaka sayısı yok. Büyükşehirlerde en fazla vaka 78,20 ile Antalya, 60,19 ile İstanbul, 44,39 ile İzmir, 35,49 ile Ankara ve 34,87 ile Bursa illerinde görüldü. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.