Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadıköy Belediyesi’nde 2 bin 300 işçi greve başladı – Başkan Odabaşı: “En düşük teklifimiz 4 bin 972 liraydı”

İstanbul Kadıköy Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanınca 2 bin 300 işçi greve başladı. 

İstanbul’da Kadıköy Belediyesi ile Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Anadolu Yakası 1 No’lu Şubesi arasındaki toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri tıkandı. Altı aydır devam eden TİS görüşmelerinde idari maddelerde anlaşma sağlanırken ücretlere ilişkin maddelerde uzlaşılamadı.  

5 Şubat’ta Kadıköy Belediyesi’nin kapısına grev kararını asan işçiler, 16 Şubat’ta greve çıkacaklarını ilan etti.

15 Şubat günü yapılan görüşmelerden de sonuç çıkmaması nedeniyle, 16 Şubat saat 00:01’de işçiler, belediye binası girişlerine “Bu işyerinde grev var” pankartlarını asarak greve başladı. 

Grev kararını açıklayan Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Genel Başkanı Ahmet Arıkan, “Bu saatten sonra mücadelemizi sokakta sürdüreceğiz. Biz alanı da tutacağız masayı da tutacağız. Haklarımızı alana kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

Başkan Odabaşı: “Teklifimiz en düşük ücretliye yüzde 38 zamdır”

Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı, greve ilişkin bugün Twitter hesabından açıklama yaparak şu mesajı paylaştı: “Teklifimiz merkezi hükümetin işçiye verdiği AGİ dahil 2 bin 825 lira 90 kuruşluk asgari ücretin üzerindedir. İşçilerimizin eline geçecek toplam net gelir, ikramiyeler hariç en düşük 4 bin 972 liralık teklifimiz, sendika temsilcileri tarafından kabul edilmemiştir. Teklifimiz en düşük ücretliye yüzde 38 zamdır.”

Genel-İş Sendikası’ndan yapılan yazılı açıklamada ise Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın sosyal medyadaki paylaşımında dile getirdikleri kabul edilmeyerek, son müzakere masasında kendilerine 3 bin 200 TL maaş ve yüzde 7 zam teklif edildiği savunuldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.