Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadıköy Belediyesi ve Genel-İş Sendikası anlaştı, grevdeki işçiler tepkili: “Biz bu toplu iş sözleşmesini kabul etmiyoruz”

İstanbul-Kadıköy Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası, toplu iş sözleşmesinde (TİS) anlaşmaya vardı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, TİS ile en düşük işçi maaşının, ikramiyeler ve yıllık ödenen sosyal yardımlar hariç aylık net 5 bin 275 lira olduğunu duyurdu.

Bu haberin yayınlandığı saate kadar (15.00) ise ne Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şubesi’nden ne de Genel-İş Genel Merkezi’nden TİS’e ilişkin bir açıklama yapıldı. Sendika açıklama yapmazken grevdeki işçiler tepkili. Anlaşmadan haberleri olmadığını ileri süren işçiler, sosyal medya hesaplarından “İşçinin iradesini nasıl çiğneyebiliyorsun? Genel merkez ve belediye gizli kapaklı olarak işçiden habersiz bir anlaşma imzaladı. Biz bu kararı sendikanın örgütlü işçileri olarak kabul etmiyoruz, işçilerin iradesinin üstünde hiçbir iradeyi tanımıyoruz” mesajını paylaştı.

Ne olmuştu?

Kadıköy Belediyesi’nde yetkili sendika olan Genel-İş Sendikası ile belediye arasında yapılan TİS görüşmelerinde, 81 maddenin 70’i üzerinde anlaşma sağlanırken, ücretlere ilişkin 11 maddede uzlaşılamamış, bunun üzerine 2 bin 300 işçi 16 Şubat’ta greve çıkmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.