Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TÜİK’e göre Türkiye’nin “mutluluk oranı” düştü, Medyascope vatandaşlara sordu: “Türkiye’de kim mutlu ki biz olalım”

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 yılına ilişkin Yaşam Memnuniyeti Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre mutlu olanların oranı tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi. Araştırma, Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranının önceki yıla göre yüzde 52,4’ten yüzde 48,2’ye gerilediğini ortaya koydu. Medyascope’tan Ali Macit, Kapalıçarşı esnafına ve pazara giden vatandaşlara mutlu olup olmadıklarını sordu. 

Kapalıçarşı’da mutluluk yok 

Görüştüğümüz Kapalıçarşı esnafı, mutlu olmadıklarını söyledi.   Koronavirüs salgını ve ekonomik kriz nedeniyle esnaf, işlerin neredeyse durduğunu belirtti. Kapalıçarşı’da bir esnaf, “Mutlu değilim, her şeyden mutlu değilim” diye konuştu.

Pazarcılar: “Türkiye’de kim mutlu ki biz olalım”

Pazarcıların büyük kısmı “Türkiye’de kim mutlu ki biz olalım” derken içlerinden biri , “Mutluyum, her şeyi istediğim gibi alabiliyorum” dedi.   

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.