Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde insanlar salgının stresini “öfke odasında” atıyor

Brezilya’nın Sao Paulo kentinde öfke odası olarak bilinen bir depoda insanlar eski eşyaları ve elektronik aletleri balyozlarla dağıtıyor, parçalayıp yıkıyor. Öfke odasını, önceki ay açan 42 yaşındaki Vanderlei Rodrigues, özellikle salgın döneminde bunalan ve kısıtlamalar yüzünden stres yaşayan insanların öfke odasına rağbet gösterdiğini söylüyor. 

Rodrigues, ülkedeki kısıtlamaların mevcut durumdaki gibi devam ettikçe öfke odasına gelen müşterilerin sayısının arttığını belirtiyor. Kullanım ücretinin yaklaşık beş dolar olduğu öfke odasında müşteriler, koruyucu giysiler ve kask takmak zorunda. 

Öfke odasının müşterilerinden Alexandre de Carvalho, salgın nedeniyle artan sağlık konusundaki stresini burada attığını söylüyor. Bir başka müşteri Luciana Holanda ise salgın sebebiyle işsiz kalan bir anne olarak yaşadığı hayal kırıklığı ve stresi öfke odasında dışavurmayı tercih ettiğini anlatıyor.  

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.