Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

48 ilde Fethullahçılara operasyon: 130 kişi gözaltında

İzmir merkezli 47 ilde Fethullahçılara yönelik yeni bir operasyon yapıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki Fethullahçı yapılanmaya yönelik operasyonda, haklarında daha önce gözaltı kararı verilen 148 kişiden 130’u gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre operasyonlar eşzamanlı yapıldı. Operasyonda, ankesörlü ya da kontörlü sabit hat irtibatı olan ve haklarında örgüt üyeliklerine dair itirafçı ifadesi gibi başka deliller bulunduğu belirtilen 103’ü asker 148 şüpheli hedef alındı. Bu kişilerden 130’u gözaltına alındı.

Habere göre şüphelilerin 12’si Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 47’si Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 18’i Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 38’i Jandarma Genel Komutanlığı, 19’u Sahil Güvenlik Komutanlığı mensubu. Aynı haberde şüphelilerden 14’ünün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi olduğu belirtildi.

Şüpheliler arasında bir albay, üç binbaşı, sekiz yüzbaşı, 31 üsteğmen, 66 astsubay, 25 uzman çavuş var.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve TSK’nın çeşitli kuvvet komutanlıkları ekim ayından bu yana veri paylaşıyor. Ortak yürütülen bu çalışmalarla geçen yılın ekim ayından bu yana üç operasyon yapıldı, 618’i asker 652 kişi gözaltına alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.