Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kanal İstanbul’u inadına yapacağız” sözlerine yanıt: “İstanbul ile inatlaşmayı hâlâ kendisine marifet görenlere 23 Haziran’ı hatırlatıyorum, İstanbul 1’den büyüktür”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin dünkü (24 Şubat) İstanbul İl Kongresi’nde yaptığı Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarına cevap verdi. İmamoğlu, “İstanbul ile inatlaşmayı hâlâ kendisine marifet görenlere 23 Haziran’ı hatırlatıyorum. İstanbul 1’den büyüktür” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kanal İstanbul projesi hakkındaki “Onlara rağmen Kanal İstanbul’u da yapacağız, inadına yapacağız, buna da alışacaklar” sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İstanbul’un gündeminin başka olduğunu söyleyen İmamoğlu, “İstanbul ile inatlaşmayı hâlâ kendisine marifet görenlere 23 Haziran’ı hatırlatıyorum. İstanbul’la inatlaşılmaz. İnatlaşanlara ‘İstanbul burada’ diyorum. İstanbul 1’den büyüktür” dedi.

Erdoğan’ın gündem değiştirme çabasında olduğunu söyleyen İmamoğlu, Gara operasyonunu da hatırlatarak şöyle konuştu: “Gara’da şehitlerimiz oldu. Birilerinin ‘müjde’ açıklamasının daha sonra niçin ‘Başarısız olduk’ açıklamasına döndüğünün henüz milletin vicdanında cevabı verilmedi. Kesinlikle ve kesinlikle insanların bugünlerde yaşadığı o acının dışında bir gündeme taşıma çabası. Ben buna alet olmayacağım. Türkiye’de o kadar gündem varken dopdolu kongre sahalarında söylenenler, gündem dışı akılla söylenenler beni ilgilendirmiyor.”

Ne olmuştu?

AKP lideri Erdoğan dün (24 Şubat), AKP İstanbul İl Kongresi’nde Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan, “Onlara rağmen Kanal İstanbul’u da yapacağız, inadına yapacağız, buna da alışacaklar” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.