Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP İstanbul İl Kongresi’nde konuştu: “Onlara rağmen Kanal İstanbul’u da yapacağız, inadına yapacağız, buna da alışacaklar”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (24 Şubat) partisinin İstanbul İl Kongresi’nde konuştu. Konuşmasında Kanal İstanbul projesine de değinen Erdoğan, “Onlara rağmen Kanal İstanbul’u da yapacağız, inadına yapacağız, buna da alışacaklar” dedi.

AKP’nin il kongreleri devam ediyor. Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen AKP İstanbul İl Kongresi’nde konuşan Erdoğan, konuşmasına yeni AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’yi takdim ederek başladı:

“Kurulduğu günden bugüne AK Parti’nin her kongre döneminde bir değişim rüzgarı eser. Değişim dediğimiz hayatın gerçeğidir. Bazen de herhangi biri sebep aranmaksızın gelir, kendini dayatır. Bizim adımıza İstanbul’un her ilçesini, her mahallesini, her caddesini muhabbetle kucaklayacağına inandığımız bir dava arkadaşımıza il başkanlığı görevini tevdi edeceğiz. 1994 ruhuyla 2023 hedeflerimizi gerçekleştirecek bir arkadaşımızı, Osman Nuri Kabaktepe kardeşimizi İstanbul’a il başkanı yapıyoruz. Çok uzun yıllardır şahsen tanıdığımız, gayretine, samimiyetine, davasına olan sadakatine bizzat şahitlik ettiğimiz bir kardeşimizdir. Kendisinin Bayram Şenocak’tan devraldığı bayrağı çok daha yukarılara taşıyacağına inanıyorum. Bayram Şenocak kardeşime ve ekibine de şu ana kadar hizmetleri sebebiyle de teşekkür ediyorum. İnşallah bu iş tabii burada bitmiyor, sadece bir virgül, kendileriyle buradan sonra farklı platformlarda birlikte çalışmayı sürdüreceğiz.”

“Türkiye’nin yönetiminde alternatifsiz konumda bulunmamızı ‘değişim gerçeğine’ borçluyuz”

Parti olarak Türkiye’nin yönetiminde “alternatifsiz” konumda olduklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

“Şu anda, mevcut yönetimimizin yaş ortalaması 39. Genç, dinamik bir yapıyla inşallah yola devam. Yönetimimizde en son bildiğim kadarıyla 15 hanım kardeşimiz vardı değil mi? Bu da AK Parti’nin diğerlerinden farklı yanını ortaya koyuyor. Aynı şekilde bir o kadar da genç var. Bu bir şeyi gösteriyor: AK Parti dinamik bir parti, bugünü değil geleceği kuşatan bir parti. Kuruluşunun üzerinden 20 yıla yakın süre geçtiği halde hâlâ Türkiye’nin en büyük partisi olmamızı, hâlâ Türkiye’nin yönetiminde alternatifsiz konumda bulunmamızı işte bu değişim gerçeğine borçluyuz. Şu ana kadar ilçe ve il kongrelerimizde hamdolsun herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Gençler, yaş önemli değil demeyin, Fatih’in yaşı kaçtı, ona bakacaksın. Fatih, unutmayın gençler, 21 yaşında bir çağı kapattı bir çağı açtı. Yaş da gençti, ruh da. İşte şimdi aynısını bizler de gençlerimizle beraber inşallah bütün ülkeye değil, dünyaya haykırıyoruz ve dünyada da bunun uygulamasını yapacağız.”

“Gezi olaylarında bunların hesabını sorduk, bir daha kalkışacak olurlarsa bu millet bunun bedelini çok ağır ödetir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi olaylarına değindiği konuşmasına şöyle devam etti:

“Gençler, kardeşlerim, onlar Yeni Zelanda’daki katilin ağzından Ayasofya’yı minarelerden kurtaracağız dediler. Biz cevabımızı Ayasofya’yı 86 yıl sonra tekrar ibadete açarak verdik. Onlar mesajlarını bu aziz şehrin duvarlarına ‘Zulüm 1453’te başladı’ yazarak verdiler. Biz cevabımızı büyük ve güçlü Türkiye diyerek verdik. Onlar Boğaziçi Köprüsü’nde başlattıkları darbeyle istiklalimize el uzattılar, biz cevabımızı şehadete yürüyerek verdik. Onlar camilerin kapılarına dayandılar, Bezmialem Valide Sultan Camii’ni işgal etmek suretiyle, bira kutularıyla beraber o camimize giren bunlar değil mi? Bu ahlaksızlar, bu edepsizler, bu teröristler değil mi? İşte o Gezi olaylarında da bunların hesabını sorduk. Bundan sonra da bilsinler ki ola ki böyle bir yola tevessül edecek olurlarsa bu millet bunun bedelini çok ağır ödetir. Biz cevabımızı geceler boyunca hiç dinmeden süren selalarımızla verdik. Onlar milletimizi birbirine karşı kışkırtmak için her yolu denediler, biz cevabımızı rabiamızla verdik. İstanbul’u yanımıza aldığımızda, içerideki hainlerden dışardaki düşmanlara kadar, yedi düvele meydan okuyacak güce sahip olduk. Hizmet mücadelesinde elbette eksiklerimiz olmuştur. Belki hatalarımız da olmuştur. Hiç kimse merak etmesin, hepsi de giderilir, hepsi de tamamlanır. Önemli olan ülkeye ve millete hizmet heyecanını güçlendirerek sürdürmektir.”

“Onlara rağmen Kanal İstanbul’u da yapacağız, inadına yapacağız

Partisinin İstanbul’da yaptığı projeleri anlatan Erdoğan şöyle konuştu:

“Bu CHP’lilerden bu tür şeyleri hiç dinlediniz mi ya? Bunların kitabında hizmet var mı ya? Biz bu millete hizmetkâr olmaya geldik, efendi olmaya değil! Şimdi beğenmiyorlar ya, engellemeye çalışıyorlar ya, Kanal İstanbul projemizin etüt kapsamında yer alan tüm  teknik çalışmaları tamamlandı, diğer adımları için gerekli çalışmaları da başlatıyoruz. Onlara rağmen Kanal İstanbul’u da yapacağız, inadına yapacağız. Kanal İstanbul’la İstanbul nasıl güzelleşecek, nasıl bir başka şehir olacak bunu da görecekler. Buna da alışacaklar. Çamlıca tepelerinde biliyorsunuz, bir görüntü kirliliği vardı. O antenler mantenler filan, hepsini kaldırdık mı? Kaldırdık. Çünkü biz çevreciyiz. Bunun yanında televizyon ve radyo kulesini de hizmete açarak bir başka görüntüyü oraya verdik. Binali Bey ile birlikte çalıştığımız zaman, hakikaten farklı bir mimari var ve bu mimariyle o eseri de İstanbulumuza kazandırdık. Bütün o antenlerin hepsinin vericileri orada. Artık çevre adına hamdolsun bu güzel adımı attık. İnşallah önümüzdeki dönemde bu şehre nice güzel hizmetleri kazandırmaya devam edeceğiz.

“AK Parti gündem takip etmez, gündem belirler, farkımız bu”

AK Parti, partilerden bir parti olmanın ötesinde sorumluluklara sahiptir. Türkiye’nin ve Türk milletinin kaderiyle partimizin kaderi adeta iç içe geçmiştir. Biz sizi seviyoruz ya! Biz bu millete aşığız ya! Biz dertliyiz dertli. Ülkemize saldıranların birinci hedefi hep AK Parti ve şahsımız ile tüm kadrolarımızdır. AK Parti’ye saldıranların ilk gayesi de Türkiye’nin kazanımlarıdır. AK Parti gündem takip etmez, gündem belirler, farkımız bu. Gündem belirleme konusunda en büyük görev de İstanbul İl Teşkilatımıza düşüyor. Çünkü ülkemizin siyasetinden ekonomisine, sporuna kadar her önemli gelişme bu şehirde yaşanır. İstanbul’un gündemine iyi hâkim olursak Türkiye’nin nabzını tutmuş oluruz. Ne dediysek eninde sonunda yaptık. Şimdi hep birlikte İstanbul’a bir söz vereceğiz. Bu aziz şehri 1994 yılında teslim aldığımızda nasıl kısa sürede sorunlarını çözüme kavuşturduysak, inşallah bir sonraki seçimde aynısını yapmaya hazır mıyız? Çöp dağlarını nasıl temizlediysek, o hava kirliliğini nasıl ortadan kaldırdıysak, İstanbul’u 25 yıl geriye götürenlerin yol açtığı tahribatı hızla gidereceğiz.”

İstanbul’un kutlu kimliğini elinden almak isteyenleri sandığa gömeceğiz

Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) şu sözlerle yüklendi:

“Ümraniyeliler nerede? Ümraniye çöplüğünün hadisesini biz unutmuyoruz. CHP o Ümraniye çöplüğünde bizim vatandaşlarımızın ölümüne neden olmadı mı? O çöplük patladı ve orada 40’a yakın vatandaşımız maalesef öldü. Biz geldik o çöplüğü kaldırdık, oraya spor tesisleri yaptık, farkımız bu. Kim çevreci? Biz çevreciyiz. CHP deyince akla şu gelir; çöp, çukur, çamur. İşte İzmir’de şu son yağmurlarda ne oldu? Hatta bir hanımefendi ne dedi bay Kemal’e? 35 yıldır İzmir’i siz yönetiyorsunuz, 35 yıldır her yağmurda karda kışta evlerimiz dükkanlarımız bu hale geliyor. O da kuzu kuzu dinliyor ha. Yok. Bu iş öyle lafla olmuyor. İşte İzmir’deydik geçen hafta. Bu defa İzmirliler’i çok farklı gördüm. Hesabı soracak, öyle anladım. Bu şehri yeniden çöp dağlarına, kokuya, yokluğa, ihmale maruz bırakanlarla tüm İstanbul önünde sandıkta hesaplaşacağız 2023’te. Batı için Türk, yani İslam, Doğu için de Türk, yani kızıl elma olan İstanbul’un bu kutlu kimliğini elinden almak isteyenleri sandığa gömeceğiz. İstanbul’u karanlık ve sapkın ajandalarına aparat yapmaya kalkanları, gerekiyorsa şeytanla işbirliğine girenleri sandıkla mutlaka ifşa edeceğiz. Bunlar teröristlerle beraber değil mi? Biz bunlara Cudi’yi, Gabar’ı, Tendürek’i mezar yaptık, yapmaya devam ediyoruz, edeceğiz.”

“Yeni anayasayı milletimizle birlikte hazırlayarak 2053 vizyonumuzun rehberine kavuşmuş olacağız”

Yeni anayasa tartışmaları hakkında da konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

“Cumhur İttifakı’yla birlikte başlattığımız büyük ve güçlü Türkiye inşasını sürdüreceğiz. Yeni reformlarla bu süreci hızlandıracağız. Yeni sivil bir anayasayı milletimizle birlikte hazırlayarak 2053 vizyonumuzun rehberine kavuşmuş olacağız. Önümüzdeki salı (2 Mart) günü uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve tüm kesimlerin beklentileri doğrultusunda hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı’nı milletimizle paylaşacağız. Bir sonraki hafta da ekonomik reform paketimizi açıklayarak ülkemizi istikrar ve güven temelinde büyümesi yönünde kararlılığımızı ortaya koyacağız. Sınırlarımız içinde ve dışında tek bir terörist bırakmayarak ülkemizin güvenliğine, milletimizin huzuruna, insanlığımızın refahına yönelik en önemli tehdidi ortadan kaldıracağız. Hani bir şeyler söylüyorlar, hiç kafanıza takmayın. Ege’de, Akdeniz’de evelallah. Bizler bütün gücümüzle, bütün imkanlarımızla varız, var olacağız. Bunların hepsi, maalesef provokasyon. Milletimizle birlikte ve milletimiz için daha nice yıllar çalışmayı sürdüreceğiz. Bu vizyonun ilhamını da nereden alıyoruz? İstanbul’dan alıyoruz. İstanbul ne kadar çalışırsa, üretirse, kazanırsa Türkiye de o kadar büyük mesafe katedecektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.