Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroLeague’de Türk derbisi: Micic kariyer maçını oynadı, 10 maç üst üste galip gelen Fenerbahçe’ye Anadolu Efes “dur” dedi

Türk Hava Yolları (THY) EuroLeague’in 26. hafta maçında Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’i konuk etti. İki Türk takımının karşılaştığı maçta kazanan Anadolu Efes oldu. Fenerbahçe Beko’nun 10 maçlık galibiyet serisini de sona erdiren Anadolu Efes bu sonuçla, bir maç eksik olmasına rağmen sarı-lacivertlilerle galibiyet sayısını eşitledi ve ilk dört yolunda önemli bir attı.

THY EuroLeague’in 26. hafta karşılaşmasında ligin iki Türk temsilcisi karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Beko’nun ev sahipliğinde, İstanbul Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan maçı Anadolu Efes, 106-74 kazandı. Efes böylece EuroLeague’de üst üste 10 maçı kazanan Fenerbahçe’nin hem galibiyet serisine son verdi hem de ilk dört için iddiasını sürdürdü.

Maçın hikayesi

Maçın ilk periyodunu Anadolu Efes önde tamamladı. Fenerbahçe Beko’nun durgun başladığı ve saha içi isabet bulmakta zorlandığı ilk periyodu Anadolu Efes, Sertaç Şanlı’nın pota altında kurduğu hâkimiyetle değerlendirdi ve çeyreği 24-11 önde kapattı. İlk çeyrekte Fenerbahçe Beko, altı top kaybı yaptı ve sıfır asist ile oynadı. 

Maçın ikinci periyoduna da hızlı başlayan Anadolu Efes farkı 20 sayıya kadar çıkarsa da Fenerbahçe Beko ilerleyen dakikalarda Efes’in yakaladığı ivmeyi kırmayı başardı. Jan Vesely’nin üst üste bulduğu sayılar ile oyuna tekrar ortak olmayı başaran Fenerbahçe Beko, devreyi 14 sayı geride kapadı. İlk yarıda Efes’in hücumdaki akıllıca hamlelerine karşı koyamayan Fenerbahçe’de Nando De Colo 11, Jan Vesely ise 10 sayıda kaldı. Efes’te ise Vasilije Micic 16 sayıya ulaştı. 

Üçüncü periyoda 14 sayı önde başlayan Efes’te Micic, üç sayı çizgisinin gerisinden hiç kaçırmadan üçlük attı. İlk yarıda attığı 16 sayıya, bir 16 sayı daha ekleyen Micic toplam 32 sayıya ulaştı. Fenerbahçe ise üçüncü çeyreğe tıpkı maça başladığı gibi düşük bir tempoda başladı. De Colo tek başına takımı taşımaya çalışsa da takıma 10 maçlık katkıda bulunan Marko Guduric sessiz kaldı. 

Maçın son periyoduna 81-56 önde giren Anadolu Efes, bu periyotta da üstünlüğünü korudu. Farkı 30 sayının da üzerine çıkaran Efes, iki takım arasında oynanan bir maçta en yüksek skor farkını yakaladı ve bu alanda da bir rekor kırdı. Aynı zamanda bu maç ile ilk defa bir Türk derbisinde 100 sayının üzerine çıkıldı. Maç boyunca bulduğu 30’da 22 (%73,3) iki sayılık ve 25’te 14 (%56) üç sayılık isabeti ile Fenerbahçe’nin oyununa engel olan Efes, hem mental hem de fiziksel olarak maça çok iyi hazırlandığını gösterdi.

Micic’ten kariyer maçı: 35 sayı, 44 verimlilik puanı

https://twitter.com/EuroLeague/status/1365378838616805382?s=20

Maçın oyuncusu ise attığı 35 sayı ile Anadolu Efes’ten Vasilijie Micic’ti. Micic oyunda kaldığı 31 dakikada, bulduğu 6’da 4 ikilik, 6’da 6 üçlük, 11’de 11 serbest atış isabeti, 1 ribaund, 5 asist, 3 top çalma ve 44 verimlilik puanı ile kariyer rekorunu egale etti. Efes’te Micic’e Rodrigue Beabois 14 sayı ve Sertaç Şanlı 13 sayı ile eşlik etti.

Fenerbahçe Beko’da ise Nando De Colo’nun bulduğu 24 ve Jan Vesely’nin bulduğu 18 sayı takımı kurtarmaya yetmedi. 10 maçtır takımı sırtlayan ve yenilmezlik serisinde büyük katkısı bulunan Marko Guduric’in 20 dakika sahada kalıp sadece 4 sayı üretmesi ile hücumda tıkanan Fenerbahçe, savunma direncini ve hücumdaki enerjisini sahaya koyamadı. 

Maç sonunda açıklama yapan maçın oyuncusu Vasilije Micic“Bugün şanslı günümdü. Çok fazla zor şut soktum. Maça da iyi başladım. Takım halinde iyi bir performans sergiledik. Fenerbahçe, bizimle beraber en formda ve en iyi takımlardan biri. Fakat her maçın farklı bir hikayesi var” dedi. Anadolu Efes koçu Ergin Ataman da maç sonu takımının aldığı galibiyeti şu sözler ile değerlendirdi: “Bence maça mükemmel bir başlangıç yaptık ve maçı ilk çeyrekte kazandık. Yaptığımız mükemmel savunma ile Fenerbahçe’ye ilk beş dakika sayı atma izni vermedik. Maç boyunca mükemmel oynadık, maçı hiç bırakmadık ve vazgeçmedik.” 

Ataman, Micic’in performansı hakkında da şunları söyledi: “Micic’in performansı benim için sürpriz değil, geçen sezon da bu şekilde performansları vardı. Gününde olduğu zaman çok güçlü bir oyuncu. O güveni de aldı. Genç ve dinamik bir oyuncu. Bugün de Euroleague’in en ekstrem performanslarından birini sergiledi.”

Böylece rakibinin 10 maçlık galibiyet serisine nokta koyan Efes, oynadığı son sekiz maçın yedisini kazandı. 26. hafta maçı öncesinde Fenerbahçe Beko’nun 15 galibiyet ve 10 mağlubiyeti, bir maç eksiği olan Anadolu Efes’in ise 14 galibiyeti ve 10 mağlubiyeti bulunuyordu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.