Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Futbolda koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen Bölgesel Amatör Lig maçları 17 Nisan’da başlıyor: “Bahar şenlikleri gibi olacak”

Futbolda Bölgesel Amatör Lig (BAL) heyecanı 17 Nisan’da başlıyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen amatör ligler için 26 Şubat günü açıkladığı kararında karşılaşmalara yalnızca BAL’da devam edileceğini, İl Amatör Futbol liglerinin ise 2020-21 sezonunda oynanmayacağını duyurdu. Medyascope, İstanbul Maltepe’deki BAL takımlarından Küçükyalı Yelken Spor Kulübü’nün futbolcularından Ahmet Hüseyinoğlu ve antrenörlerinden Kerem Güven ile TFF’nin kararını konuştu.

Haber: Hande Sena Kandemir & Ali Macit

“Bu işten para kazananlar ne yapacak?”

Amatör futbolcu Ahmet Hüseyinoğlu, Medyascope’a verdiği röportajda, Türkiye’de çok fazla kişinin geçimini amatör futboldan sağladığını ve bu nedenle TFF’nin yalnızca BAL’ı açmaya karar vermesinin “adaletsizlik” olduğunu söyledi. Hüseyinoğlu, “Bu işten para kazanan insanlar var. Ailesine, çocuğuna ve eşine bakan insanlar ne yapacak?” diye sorarken 17 Nisan’da başlaması planlanan BAL içinse “Bahar şenlikleri gibi olacak” dedi. 

“Bu nesil kayıp nesil”

Antrenör Kerem Güven ise TFF’nin BAL’ın yanında alt yaş kategorilerinde maç oynatmama kararını eleştirerek şu an Türkiye’de amatör olarak futbol oynayan gençleri “kayıp nesil” olarak tanımladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.