Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“MİT kumpası” davasında 10 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı verildi

“MİT kumpası” davasında karar açıklandı. Aralarında eski emniyet müdürlerinin bulunduğu on sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı verildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan‘ın da aralarında bulunduğu bazı kamu görevlilerinin ifadeye çağrılmasıyla ilgili aralarında eski emniyet müdürlerinin de olduğu sanıkların yargılandığı davada karar açıkladı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan duruşmada eski emniyet müdürleri Yurt AtayünAli Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan‘ın da aralarında bulunduğu 10 sanığa, “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti, gazeteci Mustafa Gökkılıç hakkında ise “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçlarından 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Ne olmuştu?

7 Şubat 2012’de, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müsteşar Emre Taner ve eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş, KCK soruşturması kapsamında şüpheli olarak savcılığa çağrılmıştı. “MİT krizi” olarak anılan bu olayın ardından Şubat 2020’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “FETÖ’nün, Türkiye Cumhuriyeti’nin Çözüm Süreci’nde yürüttüğü politikalardan dolayı MİT’i PKK/KCK ile ilişki içindeymiş gibi göstererek, MİT Başkanı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu bazı görevlileri ifadeye çağırma ve yakalama kararı çıkarma şeklinde kumpas kurguladıkları” suçlamalarıyla iddianame hazırlamıştı.  İddianamede Fethullah Gülen’in ve eski emniyet müdürlerinin de aralarında olduğu 15’i firari 34 sanık yer almıştı. İddianame İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.