Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tokyo Olimpiyatları’nın yönetici kadrosuna, cinsiyet eşitliğinin sağlanması için 12 kadın katıldı

Tokyo Olimpiyatları, geç kalınmış bir cinsiyet eşitliği girişimi olarak yönetici kadrosuna 12 kadın daha ekledi. Böylelikle yönetici kadrodaki kadın oranı yüzde 42’ye çıktı.

Yönetici kurulundaki üye sayısını 33’ten 45’e çıkararak ekibe 12 yeni kadın üye atayan Tokyo Olimpiyatları Komitesi, cinsiyet eşitliğine yönelik bir adım attı. Böylelikle, kuruldaki kadın üye sayısı 19’a yükseldi.

Söz konusu değişiklik, organizasyon komitesinin yeni başkanı Seiko Hashimoto tarafından duyuruldu. Hashimoto, “Toplumsal cinsiyet eşitliğinin desteklenmesi konusunda organizasyon komitesine olan güveni yeniden tesis etmek için hızlı çalışmanın ve sağlam sonuçlar üretmenin gerekli olduğuna inanıyoruz” dedi.

Seiko Hashimoto

“Sürat pateni” dalında bronz madalya kazanan eski bir Olimpiyat şampiyonu olan Hashimoto görevi devraldığında, yönetim kurulundaki kadın üyelerin oranı yüzde 20 seviyesindeydi. Hashimoto, bu oranı arttıracağına dair söz vermişti ve yeni atamalar sayesinde sözünü tuttu.

Hashimoto, organizasyon komitesinin başkanlığı görevini, Yoshiro Mori‘nin kadınlar hakkında aşağılayıcı yorumlar yaptıktan sonra istifa etmek zorunda kalmasının ardından geçen ay devralmıştı. Yoshiro Mori, bir komite toplantısında “Kadınlar çok konuşuyor ve toplantılar uzadıkça uzuyor. Bu çok sinir bozucu” dedikten sonra ülke içinde ve dışında pek çok tepkiyle karşılaşmıştı. Mori, bu sözlerinin ardından kadınlardan özür dilese de samimi bulunmadığı için kendisine yönelik baskılar artınca başkanlıktan istifa etmişti.

Kaynak: The Guardian

Derleyen: İlayda Biberoğlu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.