Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroLeague’de 27. hafta: Normal sezonun son yedi haftasına girilirken topun el yaktığı maçlar başladı

Avrupa basketbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonu Türk Hava Yolları (THY) EuroLeague‘de heyecan, 27. hafta maçlarıyla devam etti. Türkiye temsilcileri Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun mücadele ettiği THY EuroLeague’in 27. haftasında 2 Mart ve 3 Mart günleri dokuz karşılaşma yapıldı. Geçtiğimiz hafta oynadığı kusursuz oyun ile Türk derbisinde galip gelen Anadolu Efes, bu hafta İstanbul’da Valencia Basket’i ağırlarken, Fenerbahçe Beko ise İtalyan takımı Ax Armani Exchange Milan’a konuk oldu. 

Normal sezonun son yedi haftasına girilen ve bu hafta takımların çift maç oynayacağı ligde, takımlar arasındaki ilk sekiz yarışı kendisini göstermeye başladı. Ligin iki Türk takımı ise bu hafta iki zorlu takım ile karşı karşıya geldi. Anadolu Efes kendi sahasında İspanyol ekibi Valencia Basket’i ağırladı ve oynadığı son sekiz maçında yedinci galibiyetini aldı. Fenerbahçe Beko ise İtalya’nın Ax Armani Exchange Milan takımına konuk oldu ve İtalya’dan galibiyet ile dönmeyi başardı.

Haftanın açılış maçında Zenit St. Petersburg ile ALBA Berlin karşı karşıya geldi. Heyecan dolu bir mücadeleye sahne olan ve baştan sona çekişmeli geçen maçı Zenit, son çeyrekte ortaya koyduğu oyun ile kazanmayı bildi. Ligde son sıralarda olsa da oynadığı tempolu oyun ile rakiplerinin korkulu rüyası olan ALBA Berlin, uzun süre oyunu istediği gibi götürdü. Üçüncü çeyrek sonuna kadar başa baş devam eden mücadeleyi, Zenit, ipleri eline alarak maçın son çeyreğinde kazanmayı bildi. Son çeyreğe sadece 1 sayı önde başlayan Zenit, son 10 dakikada yaptığı savunma ile rakip takıma sayı şansı tanımadı. ALBA Berlin’in son 10 dakikada sadece 4 sayı atmasına izin veren Zenit, oyun kurucusu Kevin Pangos’un etkili oyunu ile mücadeleden 87-71 skorla galip ayrıldı. Maçın en değerli oyuncusu Zenit’ten Kevin Pangos oldu. Pangos, sahada kaldığı 32 dakika boyunca, toplam 19 sayı, 4 ribaund, 4 top çalma ve 7 asist ile oynadı. Aldığı bu sonuçla Zenit, ilk dört ve play-off’lar için avantajını sürdürdü.

Haftanın bir diğer açılış karşılaşmasında Rus ekibi Khimki Moskova ile İspanyol ekibi Real Madrid karşı karşıya geldi. Khimki Moskova karşılaşmadan 78-77 galip ayrıldı. Böylece ligin son sırasında yer alan Khimki Moskova, yıllardır EuroLeague’de aldığı kupalar ile ligi domine eden Real Madrid’e karşı beklemediği bir galibiyet elde etti. Ligde bu sene de üst sıraları hedefleyen Real Madrid’e karşı aldığı galibiyet ile 17 maçlık yenilgi serisini sonlandıran Khimki’de, Jordan Mickey eski takımına karşı 19 sayı, 6 ribaund ve 3 asist ile yıldızlaştı. Real Madrid’de ise Gabriel Deck’in 15 sayı ve 7 ribaund’luk performansı, play-off yolundaki bu beklenmeyen mağlubiyete engel olamadı. 

Oynadığı yüksek tempolu oyun ile gözleri üzerine çeviren Anadolu Efes, ligin bu haftasında, İspanyol ekibi Valencia Basket’i ağırladı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Valencia Basket, yüksek tempo ve üç sayı çizgisi gerisinden bulduğu isabetler ile başladı. Fakat ikinci çeyrekte hem pota altında Sertaç Şanlı’yı kullanarak başarılı basketler üreten hem de yaptığı savunma ile rakibe boş sayı izni tanımayan Efes, ilk yarıyı 46-40 önde kapattı.

İkinci yarıya çembere yakın bir oyun oynayarak başlayan İspanyol ekibi, boyalı alandan bulduğu sayılar ile öne geçse de, Efes’te Krunoslav Simon ve Shane Larkin üç sayı çizgisinden bulduğu sayılar ile Valencia’nın oyunu daha fazla domine etmesine izin vermedi. Maçın final çeyreğinde de hata yapmayan Anadolu Efes, karşılaşmayı 99-83 kazanmayı başardı ve arka arkaya beşinci galibiyetini aldı. Bu sonuçla Anadolu Efes, bir maç eksiği ile, 16’ıncı galibiyetini aldı ve son sekiz maçta yedinci kez kazanmış oldu. 

Maçın en değerli oyuncusu ise 27 dakika sahada kalan ve bulduğu 20 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 3 top çalma ve 1 blok ile Sertaç Şanlı oldu. Efes’te hem Sertaç Şanlı oynadığı oyun ile kariyer rekoru hem de Efes bu maçta bulduğu 31’de 18 üçlük isabeti ile EuroLeague’deki kulüp rekorunu kırdı. 

Ligde geçtiğimiz hafta lider Barcelona’yı yenmeyi başaran ASVEL, bu hafta Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas ile karşılaştı. Karşılıklı basketler ile dengede geçen karşılaşmanın ilk yarısını ASVEL 2 sayı önde kapattı. Fakat üçüncü çeyrekte yaptığı savunma ile ASVEL’e boş hücum şansı tanımayan Zalgiris, hücumda Marius Grigonis ve Joffrey Lauvergne’nin gösterdiği azim ile farkı çift hanelere taşımayı bildi. Üçüncü çeyrekte yakaladığı enerjiyi, son 10 dakikalık bölümde de devam ettiren Litvanya ekibi, karşılaşmayı 85-75 kazandı. Zalgiris böylece tam altı maçtır yenilmeyen ASVEL’i mağlup etmeyi başarırken, üst üste aldığı iki mağlubiyetin ardından bir başka galibiyeti daha hanesine yazdırmış oldu. 

https://twitter.com/bczalgiris/status/1366838804934496265?s=20

Lider Barcelona ise bu hafta OAKA’da Panathinaiokos Opap’ın konuğu oldu. Karşılaşmanın başından beri skoru önde götüren Barcelona, ikinci çeyrekte farkı çift hanelere kadar çıkardı. İlk yarıyı Panathinaikos karşısında 8 sayı üstün kapatan Barcelona, son çeyreğe de önde başladı. Panathinaikos’u yeni transferi Mario Hezonja ile sayılar bulmaya başlasa da, Barcelona’nın hücum oyununa engel olamadı. Maçı 85-77 kazanan Barcelona’da Nikola Mirotic bulduğu 25 sayı 5 ribaund ile maçın yıldızı oldu. Ev sahibi ekipte Hezonja ilk maçında 21 sayı 2 ribaund ve 2 asist ile oynasa da mağlubiyete engel olamadı. Böylece, EuroLeague’in bu haftasında da liderlik el değiştirmedi. 

27’inci haftanın kapanış maçında ise Fenerbahçe Beko, ligin en iyi hücum takımı Olimpia Milano’ya konuk oldu. Karşılaşmanın ilk çeyreği başa baş hücumlar ve karşılıklı sayılar ile geçti ve Milano ilk çeyreği 28-24 önde kapattı. İkinci çeyreğe Marko Guduric ve Kyle O’Quinn’in etkili oyunu ile önde başlayan Fenerbahçe’de, ilerleyen dakikalarda Nando De Colo ve Jan Vesely’nin de eşlik etmesi ile işler yoluna girmeye başladı. İkinci çeyreğin son bölümünü daha iyi oynayan Milano ise, ilk yarıyı 52-50 önde kapattı. Üçüncü çeyrekte bulduğu üçlükler ile oyunu domine etmeye başlayan Fenerbahçe Beko, farkı ilk kez çift hanelere kadar çıkardı. Maçın son bölümüne dek skorda önde kalmayı başaran Fenerbahçe, ligin üçüncü sırasında yer alan Milano’yu 100-92’lik skor ile yenmeyi başardı. Böylece Fenerbahçe Beko, play-off yolunda çok değerli bir galibiyet elde ederken, Milano ise ilk 4 için yarışını sürdürdü. 

Maçın en değerli oyuncusu sahada kaldığı 33 dakika boyunca bulduğu 13 sayı, 10 ribaund, 8 asist ve 2 top çalma ile Jan Vesely oldu. Olimpia Milano’da ise eski takımına karşı oynayan Luigi Datome, bulduğu 16 sayı ile mağlubiyete engel olamadı. 

Haftanın diğer karşılaşmalarındaki sonuçlar şöyle: 

Maccabi Tel Aviv – Cska Moskova: 80 – 84

Kızılyıldız – Bayern Münih: 76 – 78 

Baskonia – Olympiacos: 91 – 66 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.