Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ üyeliğiyle suçlanan Azerbaycan kökenli iş insanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’na beş yıl hapis cezası verildi, adli kontrol şartıyla tahliye edildi

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ üyeliğiyle suçlanan Azerbaycan kökenli iş insanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu hakkında beş yıl hapis cezası verirken Gurbanoğlu’nun yurtdışına çıkış yasağı ve ev hapsi şartıyla tahliyesine karar verildi.

“Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği” suçlamasıyla tutuklanan Azerbaycan kökenli iş insanı ve Palmali Grubu’nun kurucusu Mübariz Mansimov Gurbanoğlu‘nun bugün (5 Mart) İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmasına tutuklu sanık Gurbanoğlu ile dokuz avukatı katıldı.

Mahkeme, Gurbanoğlu hakkında “FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım ettiği” suçlamasıyla beş yıl hapis cezası verilmesine, tutuklulukta geçirdiği süre ve aldığı ceza miktarını dikkate alarak yurtdışına çıkış yasağı ve ev hapsi şartıyla tahliye edilmesine karar verdi. 

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu kimdir?

Gurbanoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ortak olduğu BMZ Denizcilik’ten üç tanker kiralamasıyla adını duyurmuştu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan ve kayınbiraderinin 2014’te satın aldığı Tuzla Tankercilik de Palmali şirketiyle çalışıyordu.

İş insanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, İstanbul Emniyeti’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 16 Mart 2020’de gözaltına alınmış ve 17 Mart 2020’de tutuklanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.