Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçişleri Bakanlığı, 92 yaşındaki Hanım Pınarlı’nın katil zanlısı Aytu Çetin’in kolundaki dövmeyle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı: ‘‘Herhangi bir ihmal ya da kasıt olup olmadığı incelenecek’’

Aydın’da yaşayan 92 yaşındaki Hanım Pınarlı’ya cinsel saldırıda bulunduktan sonra öldüren 23 yaşındaki Aytu Çetin, ‘‘kasten öldürme’’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aytu Çetin’in polis ekipleri tarafından karakola götürürken çekilen fotoğrafında, kolundaki ‘‘Üç hilal’’ şeklindeki dövme dikkat çekerken, sosyal medyada da tepkilere neden oldu. 

Ambleminde üç hilal bulunan Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, katil zanlısı Aytu Çetin’in hak ettiği cezayı alması gerektiğini belirtirken üç hilalli dövme hakkında detaylı bir araştırma yapılması gerektiğini söyledi. Bahçeli açıklamasında, ‘‘Gerek güvenlik güçlerimiz, gerek adli makamlarımız, gerekse de Aydın il teşkilatımız üç hilalli dövmeyle afişe edilen cani hakkında ihtiyaç olan incelemeleri derinleştirmelidir’’ dedi.

İçişleri Bakanlığı, dün (7 Mart) sosyal medyadan yaptığı açıklamada, katil Aytu Çetin’in kolundaki dövmenin fotoğrafa yansımasında, herhangi bir ihmal ya da kasıt olup olmadığı araştırılacağını belirtilirken, ‘‘Bakan onayı ile bir mülkiye müfettişi ve bir polis müfettişi görevlendirilmiştir’’ denildi. 

https://twitter.com/TC_icisleri/status/1368637671531307013?s=20

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.