Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İşten çıkarma yasağı iki ay uzatıldı – “Gençler zaten işsiz, yasak olmasa işsizlik daha da artacak”

Resmi Gazete’de bugün (9 Mart) yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin uygulaması 17 Mart’tan itibaren iki ay daha uzatıldı. Uzun süredir devam eden bu uygulamaya ilişkin düşüncelerini, İstanbul’un Fatih İlçesi’nde bulunan Balat semtindeki vatandaşlara, işverenlere ve işçilere sorduk. 

“Yasak olmasa, işten çıkartma çok fazla olacak”

Konuştuğumuz bir tekel bayii sahibi, genç işsizliğine de değinerek, “Gençler işsiz, zaten işsizlik var, yasak olmasa işten çıkartma daha fazla olacak” dedi. Bir lokanta sahibi esnaf ise “Bu uygulama mutlaka salgın bitene kadar devam etmeli” diyerek, iki ay daha uzatılan yasağı desteklediğini ifade etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.