Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Buckingham Sarayı’ndan Prens Harry-Meghan Markle röportajıyla ilgili ilk açıklama: “Irkçılıkla ilgili sorunlar özel olarak ele alınacak”

İngiltere’de Prens Harry ve Sussex Düşesi Meghan Markle’ın ABD’li televizyon sunucusu Oprah Winfrey’e yaptığı açıklamalar kamuoyunda tartışılmaya devam ederken Buckingham Sarayı da röportaj hakkındaki ilk açıklamasını yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, Meghan Markle tarafından dile getirilen ırkçılık iddialarının kraliyet ailesi tarafından “özel olarak” ele alınacağı belirtildi.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in torunu Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markle, 7 Mart’ta ünlü ABD’li sunucu Oprah Winfrey’e verdikleri röportajın yankıları sürüyor.

Röportaj sonrası sessizliğini bozan Kraliçe II. Elizabeth, ırkçılık iddiaları konusundaki “endişesini” ve çiftin kraliyet ailesi olarak sarayda geçirdiği hayatı ne kadar zor bulduğunu öğrenmekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Kraliçe, bununla birlikte çift tarafından dile getirilen bazı sorunlarla ilgili hatıralarının farklı olduğunu belirtti.

Meghan Markle’ın röportaj sırasında, oğlu Archie’ye hamile olduğu esnada oğlunun ten rengiyle ilgili şüphelerin dile geldiğini duyması ile ilgili konuşurken o dönemde intihara meyilli düşüncelere de sahip olduğunu belirtmesi tüm dünyada büyük yankı uyandırırken kraliyet ailesi üzerinde de cevap baskıları yaratmıştı. 

Kraliçe adına Buckingham Sarayı’ndan yayınlanan kısa bir açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Son birkaç yılın Harry ve Meghan için ne kadar zorlu geçtiğini tam anlamıyla öğrenmek tüm aile için üzücü oldu. Özellikle ırkla ilgili ortaya çıkan sorunlar endişe verici. Bazı hatırlamalar değişiklik gösterse de, bu iddialar çok ciddiye alındı ve bunlar aile tarafından özel olarak ele alınacaktır” .

Derleyen: Hande Sena Kandemir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.